Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstasyon Meydanı’na çağrı: Amed’den çözüm yolu sunuyoruz


AMED – İktidara 13 Ekim’de Amed’den çözüm yolu sunacaklarını belirten DEM Parti milletvekilleri, herkesi komploya karşı İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge davet etti. 

 

Amed’de 13 Ekim’de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla düzenlenecek mitingin hazırlıkları sürüyor. Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecek miting öncesi kapı kapı, sokak sokak çalışmalar yürütülüyor. Kitlesel geçen çalışmalarda, İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin topluma yansımalarına dikkat çekilerek, tecridin sonlandırılması için mitinge katılım çağrısı yapıyor. 

 

Amed’de kapı kapı yürütülen çalışmalarda yer alan Halkların Eşitlik ve Demokratik (DEM Parti) milletvekilleri, mitingin önemine dikkat çekerek, katılım çağrısında bulundu. 

 

‘ÇÖZÜM YOLU SUNUYORUZ’

 

Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, 13 Ekim Pazar günü yapılacak mitingin Kürt halkını yok sayanlara bir yanıt niteliğinde olacağını söyledi. Kürt ve dünya halklarının gözünün Amed mitinginde olacağını belirten Şenyaşar, “Eğer ülkede bir barış sağlanacaksa İmralı’nın kapısı açılmalıdır. Türkiye’yi yönetemeyen iktidara Amed’den bir çözüm yolu sunuyoruz. İktidar Amed’e kulak vermeli ve bu barış çağrısına mutlaka yanıt vermelidir. Bütün Türkiye halklarını, 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’na bekliyoruz” dedi. 

 

‘İMRALI’NIN KAPILARI AÇILMAK ZORUNDA’

 

İmralı’daki “mutlak iletişimsizliği” işkence olarak nitelendiren Amed Milletvekili Adalet Kaya, Ortadoğu’da yayılan savaşlara değinerek, ekledi: “Bütün bu savaşları durdurabilecek bir çözüm önerisi, bir irade var. Kürt halkı da bu mitingde buna işaret edecek. ‘Demokratik çözüm, savaşın sonlandırılmasını istiyoruz’ mesajı verilecek. Halk, Sayın Öcalan’la yeniden müzakereye başlanmasını esas alıyor ve onu çözüm gücü olarak görüyor. Demokratik çözümün adresi İmralı’dadır. İmralı’nın kapıları açılmak zorundadır. Bu Türkiye halkları, Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için elzemdir. O nedenle hem Amed halkına hem Türkiye’de kendini devrimci, demokratik, özgürlükçü, aktivist, muhalif, insan hakları savunucusu olarak tanımlayan herkese mitinge katılım çağrımız var.” 

 

‘İSTASYON MEYDANI’NA BEKLİYORUZ’

 

Hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çeken Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş da, bu süreçte yapılacak mitingin büyük anlam taşıdığını vurguladı. Ortadoğu’da süren savaşa karşı tek alternatif çözümün Abdullah Öcalan olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları belirtti: “Bütün toplumsal değerlerin çürütüldüğü bir noktada kadın özgürlükçü, ekolojik paradigma buna cevaptır. Bu halkların kolektif bir yaşam süreceği bir paradigmadır. 13 Ekim’de kitleleri İstasyon Meydanı’na çağırıyoruz.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version