Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı


İSTANBUL – Kadıköy’de Amed’de yapılacak ‘Özgürlük’ mitingine destek amacıyla yapılan eylemde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü öncülüğünde dün partinin Kadıköy İlçe Örgütü binası önünde Amed’te düzenlenen ‘Özgürlük’ mitingine destek vermek için yapılan eyleme polis saldırdı. 30 kişi gözaltına alınarak Fatih’te bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan yurttaşlardan 29’u hastane raporunun ardından serbest bırakılırken, bir yurttaş da adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakıldı. 

 

GÖZALTINDA ŞİDDET 

 


 

Gözaltına alınanların polisler tarafından şiddete maruz kaldığı belirtildi. Konuya dair sanal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti İstanbul İl Örgütü, “Dün Kadıköy’de Amed mitingi için gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ardından polis saldırısına uğrayarak gözaltına alınanlar işkenceye maruz kaldı. Barış Annesi Fîncê Akman’ın vücudundaki darp izleri bunun en büyük kanıtıdır. Bu saldırılar faşizmdir, barıştan korkmaktır ve çözüm önündeki en büyük engeldir. Dik duruyoruz sizden korkmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version