Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul ‘özgürlük’ mitingine hazır


İSTANBUL – Amed’de 13 Ekim’de yapılacak “özgürlük” mitingine hazır olduklarına dikkati çeken DEM Parti İstanbul İl Örgütleme Eşsözcüsü Turan Kızılkaya, “Binleri aşan bir kitleyle 12 Ekim’de yola çıkacağız” dedi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 13 Ekim’de Amed’de büyük bir miting düzenlenecek. “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak miting kapsamında Kürdistan ve Türkiye kentlerinde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. 

 

Çalışmaların sürdüğü yerlerden biri olan İstanbul’da, hem bildiri dağıtılıyor, hem de ev ev, mahalle mahlle halk ve esnaf ziyareti gerçekleştiriliyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin de aralarında olduğu bir heyet de kentteki siyasi parti, sivil toplum örgütü, emek ve meslek odalarıyla bir araya gelerek, miting için temaslarını sürdürüyor. 

 

İstanbul’da hazırlıklar büyük oranda tamamlandı. Kentin üç bölgesinden 20’ye yakın otobüsle Amed’deki mitinge katılım sağlanacak. Miting için yarın kentte Amed’de doğru hareket edilecek. 

 

3 BÖLGEDEN ARAÇLAR KALKACAK

 

İstanbul’un birinci bölgesinde araçların kalkacağı noktalar şöyle: Esenyurt, Arnavutköy, Bağcılar, İncirli, Küçükçekmece/Sefaköy ve Ümraniye. İkinci bölgenin Sultangazi ve Beyoğlu/Hacıahmet’te araçlar kalkacak. Üçüncü bölgede araçların kaldırılacağı yerler ise şöyle: Sancaktepe, Sultanbeyli, Üsküdar, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçeleri. Ayrıca birçok kişi de çok sayıda özel araçla Amed’deki mitinge katılmak için yola çıkacak. 

 

‘BİNLERLE AMED’DE OLACAĞIZ’

 

Miting hazırlıklarına dair konuşan DEM Parti İl Örgütleme Eşsözcüsü Turan Kızılkaya, yüksek bir tempo ve inançla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kızılkaya, Abdullah Öcalan ve İmralı’daki tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş üzerindeki tecridin meşru olmadığını belirterek, “Bu tecrit hukuki ve vicdani değil. Kürt halkı başta olmak üzere bütün ezilen halklar bu durumlardan olumsuz olarak etkileniyor. Bu çerçevede, önümüze koyduğumuz planlamalar ile öncelikli olarak ev ev, sokak sokak ziyaretler yaptık. Süreci halklarımızla paylaştık” diye belirtti.

 

Kızılkaya, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, yazarlar, işçiler ve birçok kesimle temas kurduklarını ve mitinge davet ettiklerini aktardı. Kızılkaya, “Bütün teknik hazırlıklarımız tamamlandı. Binleri aşan bir kitleyle 12 Ekim’de Amed mitingi için yola çıkacağız.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version