Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’in silah tedarikçisi, Bayraktar organizasyonundaki İstanbul Fuarı’nda şov yaptı

İsrail’in silah tedarikçisi, Bayraktar organizasyonundaki İstanbul Fuarı’nda şov yaptı


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye’nin Tel Aviv’le ticaretinin devam etmesine yönelik tepkiler Ankara’ya geri adım attırsa da ticaretin arka planda sürdüğü biliniyor. Bu tartışmalar gündemdeyken, İsrail ordusuna silah sağlayan BAE Systems’in İstanbul’da düzenlenen Saha Expo fuarında silahlarını sergilemesi tepki çekti. Saha Expo fuarı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar tarafından organize ediliyor.

Fuarda İsrail’e silah sağlayan şirketin şov yapması sosyal medyada büyük tepki çekti.

İsrail ordusunun silah tedarikçisi şu an İstanbul’da gururla silahlarını sergiliyor. Üstelik, bu fuar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve damat Bayraktar ailesinin organizatörlüğünde gerçekleşiyor. Yanlışım varsa lütfen düzeltin @selcuk @haluk

Verdiğim bilgiler gizli saklı… pic.twitter.com/93l98UGKM8

— metin cihan (@metcihan) October 24, 2024

Gazeteci Metin Cihan, “İsrail ordusunun silah tedarikçisi şu an İstanbul’da gururla silahlarını sergiliyor. Üstelik, bu fuar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve damat Bayraktar ailesinin organizatörlüğünde gerçekleşiyor” dedi.

Cihan şunları söyledi:

“Verdiğim bilgiler gizli saklı değil. BAE Systems’in İsrail ordusunun silah tedarikçisi olduğunu basit bir internet aramasıyla bulabilirsiniz. Şirket, Gazze katliamındaki rolü nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde protesto ediliyor ve engelleniyor. Türkiye hariç.

Çünkü biz sadece lafa gelince İsrail’e karşıyız. İcraat’a gelince, Gazze’de çocukları öldüren silahları devlet destekli fuarda (Saha Expo) sergiletiriz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version