Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’in Lübnan’a saldırıları sürüyor; hayatını kaybedenlerin sayısı 1600’e yaklaştı

İsrail, Lübnan’da yerleşim yerini hedef aldı: 182 ölü, 727 yaralı


İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırılarda 23 Eylül’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 1552’ye ulaştı. Son olarak, dün Beyrut’ta bir hastanenin yakınını vuran İsrail ordusu, 18 kişinin ölümüne neden oldu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son ölümlerle birlikte Lübnan’da ölenlerin sayısı en az 1,552’ye ulaştı. Ancak veri eksiklikleri nedeniyle gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Salı günkü bombardıman, önceki gün toplam 63 kişinin ölümüne ve 234 kişinin yaralanmasına neden olan ağır bombardımanın ardından geldi.

Bakanlık, Pazartesi günü İsrail’in Beyrut’un güneyindeki bir hastane yakınlarına düzenlediği saldırıda 4’ü çocuk olmak üzere 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Lübnan’ın en büyük kamu sağlık tesisi olan ve şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Cnah’ta bulunan Refik Hariri Hastanesi yakınlarındaki saldırıda 60 kişinin daha yaralandığını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ola Eid, önceki gece mahallesinin bombalanmasını balkonundan izlediğini söyledi. AFP’ye konuşan Eid, “Çocuklar avluda oynuyordu. Balkonumdan onlara çikolata ve şeker atıyordum. Daha onları yakalayamadan ilk saldırı oldu, sonra ikincisi. Çocukların parçalandığını gördüm.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version