Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’in Gazze’de sivillerin sığındığı BM okulunu bombalaması sonucu, 28 kişi öldü

İsrail’in Gazze’de sivillerin sığındığı BM okulunu bombalaması sonucu, 28 kişi öldü


İsrail ordusunun, 13 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okulu bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinli hayatını kaybetti, 160 kişi yaralandı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’nda BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hüseyin Okulu’nu bombaladığı belirtildi. Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 160’ının da yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, “İşgalci İsrail ordusu, Ebu Hüseyin Okulu’nda yaşadıkları yerleri hedef alarak yerinden ettiği binlerce kadın ve çocuğun olduğunu biliyordu” ifadesi kullanıldı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde bombaladığı barınma merkezleri sayısının bu saldırıyla 192’ye çıktığı aktarılan açıklamada, “Bu merkezler, İsrail ordusunun soykırım uygulayıp saldırılarıyla yerinden ettiği yüzbinlerce Filistinliyi barındırıyordu” denildi.

İsrail ordusunun kuşattığı halihazırda yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sağlık sisteminin çöktüğüne dikkati çekilen açıklamada, İsrail ordusunun hastanelerin boşaltılmasını istediği hatırlatıldı. Açıklamada, “Sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik bu yeni katliamı gerçekleştiren işgalci İsrail’i kınıyor, tüm dünya ülkelerini yerinden edilenlere, sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı sürdürülen bu suçları kınama çağrısında bulunuyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Gazze Şeridi’nde Filistinlilere karşı soykırım suçunun işlenmesinden ve sivillere yönelik katliamların sürdürülmesinden İsrail ve ABD yönetimin sorumlu tutuldu. Uluslararası toplum ile BM kurum ve kuruluşlarına Gazze’de Filistinlilere karşı soykırım suçu işlemeyi durdurması için İsrail’e baskı yapma çağrısında bulunuldu. İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version