Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, yıldönümünde yine Gazze’yi vurdu: Son 24 saatte 77 ölü

İsrail, yıldönümünde yine Gazze’yi vurdu: Son 24 saatte 77 ölü


Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı’nda evleri bombaladı, saldırıda 3 kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlenen bombardımanda 7 Filistinlinin yaralandığını, kampın kuzeybatısındaki bölgelerin de topçu atışlarıyla vurulduğunu aktardı.

El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerine göre, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusunda bulunan Şucaiyye Mahallesi’nde “Ebu Acve” ailesinin evine düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Ayrıca görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin kuzeyindeki Es-Saftavi bölgesinde bir evi bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde çok sayıda noktaya düzenlediği saldırılarda 50 Filistinli öldü 

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, orta kesimdeki El-Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan El-Furkan Camisi yakınlarındaki bir çadıra insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 3 Filistinli öldü. Kampta başka noktalara düzenlenen 2 hava saldırısında ise 5 Filistinli öldü, 18’i yaralandı. Tank ve toplardan açılan ateş sonucu da ölen ve yaralananlar oldu.

Kuzeydeki Gazze kentinden orta kesime göç etmeye çalışan bir Filistinli ise Er-Reşid Caddesi’nde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu karnından ve ayağından yaralandı ve El-Avde Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gazze’nin Et-Tuffah Mahallesinde Ebu Acve ailesinin evine düzenlenen saldırıda 1, Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde 1, Es-Saftavi bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda da 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Kuzeydeki Beyt Lahiya kentinde El-Hulu ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Cibaliya Mülteci Kampındaki Ebu Şerh Kavşağında İsrail’in “Quadcopter” tipi insansız hava aracından açılan ateş sonucu 1 kadın, Bi’r en-Nace bölgesinde düzenlenen hava saldırısında ise 5 Filistinli öldü.

Güneyde Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan kasabasına İsrail ordusunun düzenlediği topçu ateşi sonucu 1 kız çocuğu öldü, 1 kadın yaralandı.

Abesan ve Beni Süheyla kasabaları ile El-Fuhari bölgelerine İsrail helikopterlerinden yoğun bir şekilde ateş açıldı. İsrail ordusunun tahliye çağrılarının ardından söz konusu bölgelerde yoğun bir göç hareketliliği gözlendi.

Han Yunus’un doğu ve batısındaki saldırılarda ise 16 Filistinli öldü.

Refah ketinde İsrail savaş uçaklarının El-Mirac bölgesinde Ebu Maşi ailesinin evini hedef alan saldırısında 8, Hırbet el-Ades bölgesinde En-Nahhal ailesinin evine yönelik saldırıda ise 1 Filistinli öldü. El-Berki ailesinin evine düzenlenen saldırıda 4 kişi yaralandı.

Can kaybı 42 bine dayandı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 367 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi

.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği “4 katliamda” 77 kişinin öldüğü, 137 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 909’a, yaralı sayısının 97 bin 303’e yükseldiği kaydedildi.

İsrail güçlerinin saldırısında 12 yaşındaki Filistinli çocuk yaşamını yitirdi

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 yaşındaki Hatim Gays, Kalendiya Mülteci Kampı’nda İsrail askerlerinin açtığı ateşle yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Filistinli çocuk, kurtarılamadı.

İsrail ordusunun Gazze’de hastane avlusunu hedef alması sonucu 11 kişi yaralandı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Aksa Şehitleri Hastanesi avlusunda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalaması sonucu aralarında çocuklar ve gazetecilerin de olduğu 11 kişi yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları, Gazze’nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi avlusunda yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

İsrail saldırısında yaralanan, aralarında çocuklar ve gazetecilerin de bulunduğu 11 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Filistin Kızılay’dan sağlık ekipleri, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusunda bulunan Şucaiyye Mahallesi’nde “Ebu Acve” ailesine ait evi hedef almasının ardından yaralanan çok sayıda Filistinliyi kentteki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakletti.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 870 Filistinli öldü, 97 bin 166 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kassam sözcüsünün çağrısının ardından İsrail’deki spor sitelerinin hacklendiği iddiası

İsrail Kanal 14 Televizyonunun haberine göre, hackerlar büyük kulüpler ile basketbol, ​​hentbol ve yüzme federasyonlarının internet sitelerine sızdı.

Hacklenen siteler arasında Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Rishon Lezion ve Hapoel Beersheba futbol kulüpleri ile basketbol, ​​hentbol ve yüzme federasyonları yer aldı.

Sitelerde arka fonda Mescid-i Aksa ve üzerinde “Sonsuza Kadar Gazze” (GAZA 4 EVER) ve “Savaş başladı, hazırlanın” yazıları ve önde ise Ebu Ubeyde’nin resmi yer aldı.

Haberde, resimlerin kaldırıldığı ancak sitelerin hacklenmesinden kaynaklanan hasarın boyutunun henüz tespit edilemediği belirtildi.

Ebu Ubeyde, İsrail’in Gazze’de soykırıma başladığı 7 Ekim’in birinci yılı dolayısıyla savaşın gidişatı ve bölgedeki gelişmeleri ele aldığı görüntülü mesajında “İsrail ile her alanda mücadele edilmesi gerektiğini belirterek Filistin halkı ve direnişini destekleyen elektronik savaş uzmanlarına İsrail’e geniş çaplı siber saldırılar düzenleme çağrısı” yapmıştı.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kentlerine baskınlar düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail askerleri, Batı Şeria’nın Nablus, Cenin, Tulkerim, Kalkilya, Beytüllahim ve El Halil kentlerinin yanı sıra Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı’na baskın düzenledi.

Tanıklar, İsrail askerlerinin, Filistinli gruplarla silahlı çatışmalarının ardından askeri araçlarla sokakları tahrip ettiklerini aktardı. Birkaç saat süren baskının ardından askerlerin Cenin kentinden ayrıldığı belirtildi.

İsrail askerlerinin Nablus’a yaptığı baskın sırasında Balata Mülteci Kampı üzerinde de insansız hava araçlarının (İHA) uçtuğu görüldü. Askerler, buradaki baskında iki Filistinliyi gözaltına aldı.

Görgü tanıkları ayrıca, İsrail zırhlı araçlarının Tulkerim Devlet Hastanesi’ni de abluka altına aldığını kaydetti. İsrail güçleri Tulkerim’de en az 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kalkilya’da evlere baskın düzenleyen ve zaman zaman ateş açan İsrail askerlerinin burada 3 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

İsrail ordusunun mülteci kampına düzenlediği baskında 6 kişi yaralandı

İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Kalendiya Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi.

Baskınlarda 15 Filistinliyi gözaltına alan İsrail askerleri ile kamp sakinleri arasında olaylar çıktı.

İsrail askerleri, Filistinlilere gerçek merminin yanı sıra gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı’nda açtığı ateş sonucu 6 Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 742 Filistinli hayatını kaybetti, gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı da 11 bin 100’ü aştı.

İsrail askerleri, 45 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 45 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın El Halil, Beytüllahim, Eriha, Cenin, Nablus, Kalkilya ve Doğu Kudüs kentlerine düzenlediği baskınlarda aralarında bir kadın ile eski tutukluların da bulunduğu en az 45 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarıldı.

İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki bazı beldelerin boşaltılmasını istedi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı 4 beldedeki Filistinlerden El-Mevasi’ye göç etmelerini istedi.

İsrail, bir yıldır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmayı sürdürüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Beni Suheyla, El-Mahatta, Şeyh Nasır ve Maan beldelerinin boşaltılması çağrısında bulundu.

Adraee, “Bu bölgeleri derhal boşaltmalı ve El-Mevasi’deki insani bölgeye gitmelisiniz.” ifadelerine yer verdi.

İsrail genellikle bu uyarılardan önce söz konusu bölgelere şiddetli hava veya kara saldırıları düzenliyor.

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde, İsrail’in saldırıları ve tehditleri nedeniyle Filistinlilerin zorunlu göç çilesi bitmiyor.

Bombaların hedefi olmamak için bölgeden bölgeye savrulan Filistinliler, güvenli yerin olmadığı Gazze Şeridi’nde nereye gideceklerini bilmiyor.

Zira, İsrail ordusu “güvenli olduğunu” iddia ettiği yerlerin daha sonra boşaltılmasını istiyor hatta buralara da saldırılar düzenliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version