Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail saldırılarında 182 basın çalışanı hayatını kaybetti


HABER MERKEZİ – İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşamını yitiren basın çalışanı sayısı 182’ye yükseldi. 

 

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda bir günde 5 gazeteci hayatını kaybetti. Filistin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada İsrail’in saldırısında sunucu ve program yapımcısı Nadya Imad es-Seyyid ile radyo kanallarında gazeteci olarak çalışan Abdurrahman Semir et-Tanani’nin hayatını kaybettiği ifade edildi.

 

Medya Ofisin, İsrail’in saldırılarında, Aksa Televizyonu Dijital Medya Departmanı Başkanı Said Rıdvan, Sened Haber Ajansında çalışan Hamza Ebu Silmiyye ve Kudüs Vakfında gazeteci olarak çalışan Hanin Mahmud Barud’un hayatını kaybettiğini açıkladı. Filistin haber ajansı WAFA 3 gazetecinin, İsrail savaş uçaklarının bugün Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’nda yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı “Esma” okuluna düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdikleri bilgisini vermişti. 

 

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşamını yitiren basın çalışanlarının sayısı 182’ye yükseldi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version