Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Lübnan’daki BM Barış Gücü’ne saldırdı

İsrail, Lübnan’daki BM Barış Gücü’ne saldırdı


UN Photo/Pasqual Gorriz

İsrail tankı, Lübnan’daki BM barış gücü askerlerinin bulunduğu karargahı vurdu. Lübnan ve İsrail arasında BM Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen “Mavi Hat” boyunca görev yapan UNFIL misyonu iki askerin yaralandığını duyurdu.

BM misyonu yaptığı açıklamada UNIFIL’in “Nakura’daki karargahı ve yakınlardaki mevzileri defalarca vuruldu” dedi.

Bir İsrail ordusu tankının UNIFIL’in Nakura’daki karargahında bulunan gözlem kulesine doğru ateş açması ve kulenin isabet almasının ardından iki barış gücü askeri yaralandı. Askerlerin hastaneye kaldırıldığı, durumlarının iyi olduğu açıklandı.

BM barış gücü askerleri 2006 yılında Güvenlik Konseyi tarafından verilen yetki çerçevesinde Güney Lübnan’da bulunuyor. Lübnan’daki BM Geçici Gücü UNIFIL, barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırının uluslararası insancıl hukukun ve 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararının ağır bir ihlali olduğunu söyledi.

İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, X’te yaptığı açıklamada İsrail’e tepki gösterdi. Martin, İsrail ordusunun “Lübnan’daki UNIFIL mevzilerini hedef almasını ve ateş açmasını şiddetle kınıyorum. Barış güçlerini yaralamak ve onları tehlikeye atmak kınanacak ve kabul edilemeyecek bir durumdur. İsrail’in barış gücü askerlerini koruma yükümlülüğü vardır ve eylemleri uluslararası insancıl hukuku ihlal etmektedir. Bu eylemler için tam hesap verilebilirlik sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version