Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, İran’da askeri hedefleri vurdu; İran: ‘Orantılı karşılık vereceğiz’

İsrail, İran’da askeri hedefleri vurdu; İran: ‘Orantılı karşılık vereceğiz’


İran’daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıklayan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran’a yönelik misilleme saldırısının tamamlandığını açıkladı. IDF Sözcüsü Daniel Hagari, “İran’daki rejim gerilimi tırmandırma hatasına düşerse, karşılık vermek zorunda kalacağız.” dedi.

İsrail ordusu, dün gece İran’ın saldırılarına yanıt olarak İran’daki askeri hedeflere hassas saldırılar başlatıldığını açıkladı. IDF Sözcüsü Daniel Hagari saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, “Uçaklarımız kısa bir süre önce İran’daki askeri hedefleri vurduktan sonra güvenli bir şekilde geri döndü. Bu, İran’ın son aylarda İsrail Devleti’ne yönelik saldırılarına yanıttı. Misilleme saldırısı tamamlandı ve hedeflerine ulaşıldı” dedi.

Hagari olası bir karşı saldırı konusunda ise, “İran’daki rejim gerilimi tırmandırma hatasına düşerse, karşılık vermek zorunda kalacağız. Mesajımız açıktır: İsrail’i tehdit eden ve bölgeyi daha geniş bir gerilime sürüklemek isteyen herkes ağır bir bedel ödeyecektir.” ifadelerini kullandı.

İRAN: İSRAİL’E “ORANTILI KARŞILIK” VERECEĞİZ

İsrail’in üç ildeki askeri merkezleri vurduğunu belirten İran, İsrail’in misilleme saldırılarına “orantılı karşılık” verileceği açıkladı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’in haberine göre, ismi açıklanmayan bir yetkili Tahran’ın, İsrail’in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık vereceğini belirterek, “Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail’in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail’in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur” ifadelerini kullandı.

ÜÇ İLDE ASKERİ TESİSLER 

İran Ulusal Hava Savunma Karargahı, İsrail’in Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerindeki askeri merkezlere saldırdığını bildirdi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Entegre hava savunma sistemi, bu saldırgan eylemi başarılı bir şekilde takip ederek karşılık verdi, ancak bazı noktalarda sınırlı hasar oluştu ve bu olayın boyutları şu anda araştırılıyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version