Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Filistinlilerin sığındığı BM okulunu vurdu; 22 ölü, onlarca yaralı

İsrail, Filistinlilerin sığındığı BM okulunu vurdu; 22 ölü, onlarca yaralı


İsrail, Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı BM bünyesindeki okulu hedef aldığı ve saldırı sonucu 22 kişinin öldüğü belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı’nda BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu’nu bombaladı. Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail saldırısı nedeniyle okul bahçesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlarda yangın çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların bazıları, bölgedeki Kemal Advan ve El-Avde hastanelerine nakledildi. Sağlık ekipleri, İsrail’in bombaladığı okuldaki kişilere ulaşmakta zorluk çekiyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version