Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Beyrut’un merkezini vurdu

İsrail, Beyrut’un merkezini vurdu


İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’a üçü güneydeki Dahiye’ye olmak üzere dört hava saldırısı düzenledi.

İsrail, Beyrut’un güneyindeki Bashoura mahallesinde bir sağlık merkezini vurdu. Bu bölge 2006’daki Lübnan Savaşı’ndan beri vurulmamıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in havadan vurduğu sağlık merkezinde en az altı kişiyi öldürdüğünü ve yedi kişiyi yaraladığını bildirdi.

Reuters’ın haberine göre saldırılarda öldürülenler arasında ABD vatandaşı Kamel Ahmad Jawad bulunuyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Jawad’ın ölümünden ‘derin üzüntü’ duyduğunu bildirdi.

Sağlık merkezi Hizbullah bağlantılı İslam Sağlık Örgütü’ne ait. Sağlık çalışanlarını hedef almak savaş suçları arasında.

İsrail ordusunun ‘nokta atışı’ saldırı düzenlediğini duyurduğu başkent Beyrut’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi ve Lübnan Parlamentosu bulunuyor.

Lübnanlı yetkililer, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın geçen hafta öldürüldüğü güneydeki Dahiye bölgesine ise üç füze düştüğünü ve yüksek patlama sesleri duyulduğunu söyledi.

AA’nın aktardığına göre İsrail, Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de Muavvad bölgesine ve Amerikan Mahallesi’ne üç füzeyle saldırı gerçekleştirdi.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X’teki açıklamasında ordunun Beyrut’ta bazı hedeflere ‘hassas saldırılar’ düzenlediğini duyurdu.

Adraee, saldırılarla ilgili detayların daha sonra yayınlanacağını belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version