Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşçiler 20 Ekim’de Kartal’da olacak: Çözüm birleşik mücadelede


İSTANBUL – İşçi Emekçi Birliği’nin 20 Ekim’de Kartal Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yapan Okan Karaçam, “Sorunlarımızın çözümü örgütlenmekten ve birleşik mücadeleden geçiyor” dedi. 

 

İşçi Emekçi Birliği, “Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa ve savaş politikalarına karşı topyekûn direnişi büyütelim” şiarıyla 20 Ekim’de İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenleyecek. Saat 12.00’de başlayacak mitingin hazırlıkları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında birçok yerde bildiri dağıtılarak, tüm işçi ve emekçiler mitinge davet ediliyor. Mitingde, işçi ve emekçilerin talepleri dile getirilecek. 

 

‘DİRENENLERİ BİR ARAYA GETİRİYORUZ’

 

Miting Sözcüsü Okan Karaçam, işçilerin çok zor şartlar altında yaşadığına işaret ederek, işçilerin seslerini duyurmayı amaçladıklarını belirtti. Karaçam, “AKP iktidarı, içeride toplumsal kesimlere yönelik baskı ve saldırıları yoğunlaştırdı. Dışarıda da savaş ve saldırgan politikaları izliyor. İsrail’e karşı olduğunu söylüyor ama aslında Hamas üzerinden nutuklar atıyor. Kürt halkına yönelik saldırılar da pervasızca devam ediyor. Aynı şekilde işçi sınıfına da saldırılar artarak devam ediyor. Şu an görüşülmekte olan yeni iş yasası, işçi ve emekçilere güvencesizlik ve belirsizlik dayatıyor. Kazanılmış haklar tırpanlanıyor. Kadınlara yönelik saldırılar artıyor. Kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olayları sürekli çoğalıyor. AKP iktidarı, bir korku atmosferi yaratmak istiyor. Gençlere de geleceksizlik dayatılıyor. İşçi sınıfını toplumsal bir güç olarak sahneye çıkaramazsak, iktidar ve sermaye saldırılarını sürdürecek. Bu yüzden miting düzenliyoruz. Direnenleri, tüm toplumsal kesimleri bir araya getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

Okan Karaçam

 

‘SAVAŞ BÜTÇESİ İŞÇİLERİN SIRTINDA’ 

 

Kürtlerin kazanımlarına dönük saldırıların ekonomik krizi daha da derinleştirdiğine dikkati çeken Karaçam, saldırıların faturasının işçi ve emekçilere kesildiğini söyledi. Karaçam, “İçeride toplumsal kesimleri baskı altına alırken, dışarıda savaş politikaları izliyor. İsrail’e karşı olduğunu söylüyor ama Azerbaycan üzerinden İsrail’e petrol taşıyor. Kürt halkına yönelik saldırılar da hız kesmeden devam ediyor. Ekonomik kriz derinleşirken, savaş bütçesi işçi ve emekçilerin sırtına yükleniyor. Kredi kartı limitlerine ek kesintiler getirilerek, savaşa bütçe yaratılıyor” dedi. 

 

Karaçam, şunları söyledi: “Bugün işçiler asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Ülkede çalışanların yüzde 70’i bu ücretle hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Kira fiyatları, özellikle emekçi mahallelerinde 15 bin TL’ye kadar çıkmış durumda. Yani bir işçi, sadece kirasını ödeyebiliyor. Diğer temel ihtiyaçlarını karşılaması imkansız. Ayrıca fabrikalarda işçiler, baskı ve mobbing ile karşı karşıya kalıyor. Sendikalı olmaya kalktıklarında ise işten çıkarılma tehdidiyle karşılaşıyorlar. Bu koşullar altında bir işçinin bu mitinge katılması çok önemli” diye konuştu.

 

‘KÜRSÜ MÜCADELE EDEN İŞÇİLERİNDİR’

 

Miting günü kuracakları kürsüde sadece sendika başkanlarının değil, direnen işçilerin de olacağını vurgulayan Karaçam, “Biz kürsüyü direnişçi işçilere bırakıyoruz. Miting öncesinde direnişte olan işçileri ziyaret edip, onları kürsüde konuşmaya davet ettik. Yani 20 Ekim’de kürsü, mücadele eden işçilerin olacak. Mitingin sonunda ise sanatçı arkadaşlarımız sahne alacak” dedi.

 

Birleşik mücadelenin önemine vurgu yapan Karaçam, şöyle devam etti: “Elbette sadece bu mitingle sınırlı kalmayacağız. Yıl boyunca çalışmalarımız sürecek. Önümüzde bütçe görüşmeleri ve asgari ücret görüşmeleri var. Tüm işçi ve emekçilere sesleniyoruz; taleplerimizi birlikte dile getirmeliyiz. Yan yana, omuz omuza durmalı ve mücadele etmeliyiz. Düşük ücretlerden güvencesiz çalışmaya, esnek çalışma koşullarından mobbinge kadar pek çok sorunla karşı karşıyayız. Kadın işçiler eşit ücret alamıyor, daha fazla sömürülüyor. Bu sorunların çözümü örgütlenmekten ve birleşik mücadeleden geçiyor.”

 

MA / Ferdi Bayram

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version