Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnsanlığı yerde sürükleyenler 9 yıldır yargılanmadı


ŞIRNEX – Hacı Lokman Birlik’i zırhlı araç arkasında sürükleyen polisler 9 yıldır yargılanmadı. Anne Nazire Birlik, “Binlerce Hacı Lokman gitti ama mücadele devam ediyor” dedi.

 

Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde 3 Ekim 2015 tarihinde vurulduktan sonra bedeni zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in (24) katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti. Birlik’in bedeninin yerlerde sürüklendiği anlara dair görüntüler polislerin sanal medya hesaplarından paylaşıldı. Birlik’in katledilmesi, “İnsanlık yerde sürükleniyor” tepkisine neden oldu. Tepkiler üzerine sadece 4 polis hakkında “kıdem durdurma” cezası verildi. Birlik’in bedeninin bağlandığı zırhlı araçta telsizle konuştuğu belirlenen dönemin Özel Hareket Şube Müdürü M.K. ile 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü E.R. hakkında işlem yapılmadı. Lokman’ın öldürülmesine dair sorumlular yargılanmadı. 

 

‘KATİLLER TERFİ ETTİRİLDİ’

 

Üzerinden 9 yıl geçse de Birlik’in annesinin yüreğindeki acı ve öfke halen taze. Anne Nazire Birlik, “Aradan 9 yıl geçti, ama sanki 9 gündür aramızdan ayrılmış. Her zaman kalbimizdedir ve asla unutamayız” dedi. Anne Birlik, kendisine yaşatılan “kaderi” kabul etmeyeceğini vurguladı. Birlik, “Kulların haksızlığı çok ağırdır. Oğlum Allah’ın takdiriyle yaşamını yitirseydi belki bir yıl acısını yaşar unuturduk. Ama oğlum kulların zulmüyle katledildi. Oğluma büyük zulüm ettiler. Bu zulmü unutmamız için bilerek bunu yaptılar. Her gün zulümleri artıyor” diye konuştu. 

 

 

Oğlunu katledenlerin cezalandırılmak yerine terfi ettirildiğini dile getiren Birlik, “En çok ağrıma giden bu oldu. Bu zulüm üzerine zulüm oldu. Onu yaptıklarında sanki oğlumu yeniden şehit ettiler. Oğluma yapılan zulüm herkesin aklındadır. O güne kadar bu bölgede öyle işlenmiş zulüm yoktu” diye konuştu. 

 

‘MÜCADELE DEVAM EDİYOR’

 

“Hacı Lokmanlar öldürmekle bitmez” diyen Birlik, “Öldürmekle bitseydi bu mücadele 100 yıldır sürmezdi. Binlerce Hacı Lokman gitti, ama mücadele devam ediyor” diye belirtti. Kürtlerin yaşanan saldırılar karşısında birlik olması gerektiğini vurgulayan Birlik, “Her şeyin başı birliktir. İttifakımızı kurmadığımız müddetçe böyle zulme maruz kalmaya devam edeceğiz. İttifakımızı kurmamız lazım” şeklinde konuştu. 

 

MA / Ömer Akın 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version