Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması: “Parti kurullarımız en doğru tercihi yapacaktır”

İmamoğlu’ndan ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması: “Parti kurullarımız en doğru tercihi yapacaktır”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da gazetecilerin sorularını cevapladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna, “Bu konu günü geldiğinde kararlaştırılacak. Günü geldiğinde hem parti kurullarımız hem de milletimiz en doğru tercihi yapacaktır.” ifadelerini kullandı. “CHP Genel Başkanlığı için beklentiniz var mı?” sorusu yöneltilen İmamoğlu, “Öyle bir beklentim yok, görevimin başındayım.” cevabını verdi.

Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen ‘ahmak’ davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Ben kimseye ahmak demedim. Bana ahmak diyene sözümü iade ettim. Yargıçlara güvenmek istiyorum. Ve İstinaf’ın bu işi sonlandırarak gündemden çıkarmasını istiyorum.” diye konuştu.

Tokalaşmak önemli ama yeterli değil!

Siyasetteki ‘çözüm süreci’ tartışması da sorulan İmamoğlu, “İktidar, bu sürece bir isim vermekten kaçınıyor. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına bu meseleyi taşımamak gerekir. Bu meseleyi çoktan çözmeliydik.” dedi. El tokalaşmanın kıymetli ama yeterli olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Eğer bir süreç başlayacaksa da bunun sorunu çözmeye yönelik olması gerekir. Bu bir seçim stratejisi haline getirilmemeli. Bu bir pazarlık meselesi değil” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version