Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İktidara yakın bazı kurumlar incelenmedi, hastaneler hâlâ açık

'Yenidoğan çetesi', hemşirelere ‘gebe başına para' teklif etmiş


Artı Gerçek – İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek SGK üzerinden haksız kazanç sağlayan ve ölümlere neden olan ‘yenidoğan çetesi’ hakkındaki iddianameden yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede “şüphelilerin hastane denetimlerini önceden haber aldığı” belirtilirken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bazı özel hastanelerin denetlenmediği bilgisi de yer aldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, söz konusu bilgi, iddianamedeki bir telefon konuşması ile ortaya çıktı. Soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen Özel Reyap Hastanesi’nin tutuklu hemşiresi Hasan Basri Gök, Avcılar Hospital’de çalışan hemşire Serenay Şenkalaycı ile denetimlere ilişkin yaptığı konuşmada, “birçok özel hastanenin denetlendiğini ama AKP’ye yakınlığıyla bilinen hastanelere denetim yapılmadığını” söyledi.

‘MEDICALPARK GRUPLARI AKP’DE ZATEN, ONLARA GİTMEDİLER’

İddianameye göre Gök şöyle dedi: “Mehmet abi öyle dedi. Şafak’ta var (denetim) dedi. Silivri Anadolu’ya da gitmişler. Beylikdüzü Kolon’a gitmişler. Medicalpark grupları AKP’de zaten. Onlara gitmediler, sordurdum. Memorial’a gruplarına da gitmemişler, sordurdum.”

DR. RECEP KOÇ: 19 HASTANEDEN RUHSATI İPTAL EDİLMEYENLERİN ÖZELLİĞİ NE?

Söz konusu hastanelerin faaliyetlerine devam ettiği belirtilirken, İstanbul Tabip Odası’ndan Dr. Recep Koç da Koç, “İddianamede adı geçen 19 hastaneden 10 tanesinin ruhsatı iptal edilmiş. Ama geri kalanların özelliği ne? Geri kalan hastaneleri kim koruyor? Bu hastane sahiplerinde AKP’li olduğu görülürse, acaba birilerinin daha mı çok siyasi nüfuzu fazla?” dedi.

‘AÇIĞA ALINAN SAĞLIK BAKANLIĞI MEMURU VAR MI?’

Koç, Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Acaba bu küçük hastaneler kapatılıp, büyük zincir hastanelere hasta sevkiyatı mı sağlanacak? Aynısı şehir hastanelerinde yapıldı. Bildiğiniz gibi hekim ruhsatlar araba plakaları gibi. ‘Hastane açayım’ deyip ruhsat isteyemiyorsunuz. Bir hekim kadroları var milyonlardan bahsediliyor. Acaba böyle bir olay da mı dönüyor içinde” ifadelerini kullandı.

Olayın CİMER şikâyetiyle ortaya çıktığını anımsatan Koç, “Özel hastaneler şubesi var bakanlıkta, bunlar denetliyor. Ayrıca SGK’nin denetim ekipleri var. Bu yıllardır devam eden bir şey. Neden ortaya çıkarılmamış CİMER şikâyetiyle üzerine gidilmiş” sorusunu gündeme getirdi. Koç, “Sağlık bakanı çete ayağından konuşuyor ama kendi memurları hakkında herhangi bir disiplin soruşturması yapılmış mı? Açığa alınmış mı? Hiçbir bilgi yok” dedi. (Kaynak)

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version