Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İDDİANAME | ‘Yenidoğan Çetesi’, CİMER’e ihbardan çok daha önce biliniyormuş!

Kapatılan hastanelerdeki bebekler, kamu hastanelerine sevk ediliyor


‘Daha fazla para’ için bebeklerin ölümüne neden olmakla suçlanan ‘Yenidoğan Çetesi’yle ilgili hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar var. İddianameye göre çete, 2023 yılının Ocak ayında öğreniliyor. Hatta iddianamede ifadesine başvurulan dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastanelerin Denetiminden Sorumlu Birimin yetkilisi Doktor Malik Türkay Esin, Ocak ayında yaptıkları denetim öncesinde de bazı 112 çalışanlarının para karşılığında hastaları sürekli aynı hastanelere yönlendirdiği duyumlarını aldıklarını’ söylüyor. Bu duyumlar üzerine denetimleri sıklaştırdıklarını anlatıyor.

Malik Türkay Esin, “Bu duyumlardan sonra bu duyumlarla aynı nitelikte olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin 27.03.2023 tarih ve 2302695203 başvuru numaralı isimsiz ihbar İl Sağlık Müdürlüğüne geldi. Biz de bu durumu emniyete bildirme ihtiyacı hissettik.” diyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun söz konusu çeteyi 27 Mart 2023’te CİMER’e gelen ihbar mesajıyla öğrendiklerine dair ifadesi gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca iddianameye göre sağlıklı bebekler, ‘entübe’ gösterilmiş!

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre dönemin Dr. Malik Türkay Esin’in iddianameye yansıyan ifadeleri çetenin iki lideri Fırat Sarı ile İlker Gönen’in yaptıklarından daha önce de haberdar olunduğunu ortaya çıkardı. İfadesinde 2023’ün Ocak ayında yaptıkları denetimleri anlatan Esin, iddianamede adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastaneler dışında da başka özel hastanelerde bebeklerin sağlık durumlarının farklı gösterildiğini söyledi.

Çok daha önce biliniyormuş

Malik Türkay Esin, “2023 yılının Ocak ayında yapmış olduğumuz hastane denetimleri esnasında bazı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde doldurulması gereken defterlerin doldurulmadığını gördüm. Ayrıca bebeklerin dosya üzerinde gösterilen sağlık durumları ile fiili sağlık durumlarının uyuşmadığını örneğin entübe olarak kayıtlı gösterilen bebeğin gayet sağlıklı ve nefes alabilir durumda olduğunu gördük. Hatırladığım kadarıyla bu hastaneler arasında Zeytinburnu’nda bulunan Özel Sante (İddianamede Santa diye geçiyor) Plus Hastanesi, Bayrampaşa’da bulunan Özel Baypark Hastanesi vardı. Ben daha önceki tarihlerde 112 Acil Sağlık Başhekimliği yaptım. Burada görev yaparken kulağımıza 112 çalışanlarının para karşılığında hastaları sürekli aynı hastanelere yönlendirdiği duyumlarını alıyorduk. Özel hastanelerde görmüş olduğumuz durumlar ve kulağımıza gelen duyumlar üzerine denetimleri sıklaştırdık. Yapmış olduğumuz denetimlerde yoğun bakımdaki bebeklere ait tedavi dosyalarının günlük olarak doldurulmadığını, bazı tedavi şekillerinin bebeğin durumu ile uyumlu olmadığını tespit ettik.”

Yenidoğan ünitelerinin sürekli dolu kalmasını sağlamışlar

Yine denetimler sırasında Fırat Sarı ve İlker Gönen’in yaptıklarını duyduğunu ifade eden Esin şunları aktardı:

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version