Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hüseyin Çelik’ten Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Ayar verildi, sonra çark!”

Hüseyin Çelik’ten ‘Kürtçe’ yazıların silinmesine tepki: “Kürtleri, PKK’nın kucağına itiyorsunuz!”


AKP’nin kurmaylarından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önce Anayasa’nın 3. maddesinin değişmesi gerektiğini söyleyen, ardından ‘çark’ eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a sert tepki gösterdi.

Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TBMM,hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı.Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3. Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra ÇARK!” ifadelerini kullandı.

TBMM,hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı.Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı!
Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK!

— Hüseyin Çelik (@hc_huseyincelik) October 13, 2024

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün medyaya yansıyan, “Anayasada yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz.” sözlerinin tepki çekmesi üzerine bugün yeni bir açıklama yapmış ve “İlk 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir. İlk 4 madde hakkında tartışma başlatılması sürece zarar verir. Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmamda sanki üçüncü madde ile ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi yanlış bir algının oluşturulması ise en hafif ifade ile algı yönetimidir.” demişti. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version