Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Houston Belediyesi’nde IFLC rüzgarı

Houston Belediyesi’nde IFLC rüzgarı


ORHAN AKKURT | NEW YORK TR724

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin “Dört Mevsim” gösterisi için ABD’nin Houston şehrinde bulunan öğrenciler, şehrin belediye başkanını ziyaret etti. Houston Belediye Başkanı John Whitmire, 25 ülkeden gelen yaklaşık 70 öğrenciden bazılarını belediye meclis toplantısında misafir etti.

Başkan Whitmire, belediye meclis binasında ağırladığı öğrencilerle bir süre sohbet etti. Toplantıda rutin dışına çıkan Başkan Whitmire, katılımcı öğrencileri tek tek kürsüye davet ederek ülkelerini ve kendilerini tanıtma fırsatı verdi. Öğrencilere hitaben “Sizleri Houston’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diyen Belediye Başkanı, gençlerin Houston’dan güzel anılarla ayrılmalarını umduğunu ifade etti.

Houston Belediye Meclisi’nin önemli isimlerinden olan Julian Ramirez, bu tür uluslararası etkinliklerin dünya barışına hizmet ettiğini belirtti. Ramirez “Bu faaliyetlere liderlik eden kurumları takdir ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadeleriyle American Turkic Business Council (ATBC) ve diğer organizatörlere minnettarlığını dile getirdi.

Bir başka Belediye Meclis Üyesi Ed Pollard, Houston’ın önemli sivil toplum örgütleri arasında yer alan Raindrop Foundation ve ATBC’ye Houston için önemli katkılarda bulunduğu için övgülerde bulundu. Pollard, “Bu kurumlar, şehrimize ciddi faydalar sunan örnek kurumlardir, bu hizmetlerin devamını diliyorum”şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

American Turkic Business Council (ATBC) Başkanı Orhan Osman ise yaptığı konuşmada, IFLC’nin yaptığı çalışmalarla ilgili detayli bilgiler paylaştı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin Houston’daki iki haftalık deneyimlerinden bahseden Başkan Osman, öğrencilerin ayrıca dans-sanat yoluyla yaptıkları performansların küresel çeşitliliği ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin, kültürel çeşitlilikleri ile Houston’a değer kattığını vurgulayan Osman, ayrıca, çocukların kültürlerini dans- sanat diliyle tanıttıklarını ve bu çeşitliliğin dünyadaki en büyük zenginliklerden biri olduğunu belirtti.

Kürsüde kendilerini tanıtan öğrenciler, Houston’da büyük ilgi gördüklerini ve bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının sonunda dünya çocukları ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Houston Belediye Başkanı Whitmire sundu. Başkan Whitmire ve tüm meclis üyeleri, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Dünya çocukları Başkan Whitmire ve meclis üyelerini 12 Ekim’de Stafford Centre’de yapılacak etkinliğe davet etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version