Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni konserle son buldu

Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni konserle son buldu


AMED – Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni, sanatçı Turan Şengül’ün konseri ve yöresel kıyafet tanıtımı ile son buldu.

 

Amed’in Erxenî ilçesinde 1’inci Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni düzenlendi. Erxenî Belediyesi, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Sanatça ile İVA Organizasyon’unun ortaklığıyla düzenlenen şölen, yöresel kıyafet tanıtımı ve sanatçı Turan Şengül konseri ile son buldu. Konsere Erxenî Belediye Eşbaşkanları Şiyar Güldiken ve Birsen Azak Bayar, Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, Xana Axpar (Çınar) Belediye Eşbaşkanı Mehmet Şerif Arzu ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

‘KÜLTÜR VE TARİH BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ’

 

Şölenin final etkinliği KASED’in yöresel kıyafet tanıtımı ile başladı. Yapılan yöresel kıyafet tanıtımının ardından söz alan Erxenî Belediye Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, iki gün boyunca dolu dolu bir program yaptıklarını söyledi. Güldiken, “Bizler için kültür tarih olmazsa olmaz ve biz buna sahip çıkmazsak belediye olmamızın bir anlamı yok. Bizler kendimize hep nereden geldik nereye gideceğiz sorusunu soracağız. Bizler kayyımdan yıllar sonra aldığımız belediye ile geleceğimizi hep birlikte aydınlatacağız” şeklinde konuştu.  Ardından söz Erxenî Belediye Eşbaşkanı Birsen Azak Bayar ise seçimlerde halka söz verdikleri gibi birlikte belediyeyi yöneteceklerini, yapmış oldukları hizmetlerin başlangıç olduğunu ifade etti.

 

Şölen, yapılan konuşmaların ardından sanatçı Turan Şengül ve Sorjiyan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version