Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Her köy için bir veteriner teklifi

Her köy için bir veteriner teklifi


ANKARA- DEM Parti Çewlig Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, her köy ve kırsal bölgeye bir veterinerin atanması için Meclis’e kanun teklifi verdi.

 

 Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çewlig Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, her köye veteriner verilmesi için Meclis’e kanun teklif verdi. Teklifin gerekçesinde her köyde ve kırsal mahallede bir veteriner hekimin bulunmasının önemine işaret edildi. Teklifte, “Bu, aslında köylerin ve kırsal mahallelerin geleceğine yapılacak en büyük yatırımlardan biridir. Sağlıklı hayvanlar, daha verimli bir üretim sürecini beraberinde getirecektir. Hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi, üretim kayıplarını en aza indirecek, böylece köy ekonomileri güçlenecektir. Veteriner hekimlerin söz konusu yerlere yerleştirilmesi, hayvancılıkla uğraşan insanların daha modern yöntemlerle hayvancılık yapmalarını sağlayacaktır” diye belirtildi.

 

‘SAĞLIK İÇİN DE YARARLI OLUR’

 

Teklifte, “Bugün hayvancılığın yapıldığı her köyde ve kırsal mahallede, hastalıkların yayılma riski hem insan sağlığı hem de hayvan refahı açısından büyük bir tehdittir. Veteriner hekimlerin söz konusu yerlerde görev yapması, bu riskin ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynayacak, toplum sağlığını koruma altına alacaktır” diye kaydedildi.

 

Teklifin devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu gerekçeler doğrultusunda, kırsal yaşamın sürdürülebilirliği ve köy ekonomilerinin güçlenmesi için her köye ve kırsal mahalleye bir veteriner hekim görevlendirilmesi zorunlu hale getirilmelidir.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version