Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDK’den işçi dayanışması konseri

HDK’den işçi dayanışması konseri


İSTANBUL – HDK, işçilerle dayanışmak amacıyla verdiği konserde, işçilerin ve halkın cephesinin güçlendirilmesi için mücadele vurgusu yapıldı. 

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, işçilerle dayanışmak ve idirenişlerine dikkat çekmek amacıyla Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde konser gerçekleştirdi. Yüzlerce yurttaşın katıldığı konser salonuna “Yaşasın sınıf dayanışması” pankartları asıldı.

 

Konser öncesi konuşan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, sürdürülen savaşlara değinerek bu süreçte işçi sınıfıyla birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.  Demir,  “Mutluluk duyuyorum çünkü bu savaşı durdurabilecek gerçek gücün, gerçek örgütlü gücün tüm dünya üzerinde zincirlerinden başka koparacak bir şeyi olmayan işçi sınıfı ve onun müttefiki emekçiler olduğunu biliyoruz. Burjuvazinin ve onun örgütlü gücü olan devletlerin birikim krizine, daha fazla kar anlayışına kurban edilen, edilmek istenen doğa ve emek gücü bu pervasızlığın karşısında aynı kararlılıkta örgütlenmek, kendi öz gücünün farkında olmak zorunda. Bir tarafta okula aç giden, daha 12’sinde çalışmaya zorlanan çocuklarımız öte yanda milyonlarla ifade edilen paraların harcandığı eğlence partilerinin olduğu bir dünyayı, üstelik dünya üzerindeki her şeyi elleriyle yaratanlar olarak yerle bir etmekle sorumluyuz. Bu sorumluluğun verdiği ağırlıkla, gururla sizleri selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

ÖZEL SAVAŞA VURGU

 

Demir, yürütülen özel savaş politikalarına değinerek mücadele vurgusunda bulundu. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye topraklarında yaşanan toplumsal çürümenin işçi sınıfına ve emekçilere karşı devletin ve onun uygulayıcısı AKP-MHP iktidarının yürüttüğü işçi karşıtı politikalardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız aç, işsiz, geleceksiz, yoksun. Hayatı yaşayamamanın patlamasıyla karşı karşıyayız. Uyuşturucunun pençesine terk edilen gençlerimize, her gün katledilen kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmak, bunu başarabilmek ancak örgütlü gücümüzle olacaktır. Çocuklarımızdan çok patronların yüzünü gördüğümüz çalışma saatlerinden, tüm gün çalışmamıza rağmen dalga geçer gibi bizlere reva görülen asgari ücretten, pastadan en az payı almamıza rağmen en çok vergiyi veriyor olmaktan kurtulmak ancak örgütlü gücümüzle olacaktır.”

 

İŞÇİLERDEN MÜCADELE VURGUSU

 

Ardından konuşan As Plastik İşçileri Sendikası işçileri dayanışma konserinin önemine değinerek, “Bugün işçilerin sesini duyurabileceği alan çok kısıtlı. O yüzden bu organizasyonlar işçi sınıfı açısından önemlidir. Bizler de burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. İşçi sınıfı güçlüdür” dedi. Ardından söz alan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilerin ve halkın cephesini güçlendirilmesi için mücadele vurgusunda bulundu.

 

Konuşmaların ardından Grup Vardiya, Bandista ve Bajar müzik grupları sahne aldı. Halayın eksik olmadığı konserde işçiler eğlenceli anlar yaşadı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version