Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Havayollarının ortak kara listesi oluşturması lazım

Havayollarının ortak kara listesi oluşturması lazım


Serbest Görüş Haber Merkezi

Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, son dönemlerde gündeme gelen uçuşlarda yolcular ve kabin memurları arasında yaşanan gerginlikleri ele aldığı yazısında, “Kabin ekipleri yaptıkları işin büyük yorgunluğu yanında ciddi bir riski de her an göğüslemek zorunda kalıyorlar. Magandalarla mücadele ediyorlar. Tek çare bütün havayollarımızın ortak bir kara liste oluşturmaları ve hukuki cezaların yeniden gözden geçirilip, uçaktaki magandaların çevresinde ateşten halka oluşturulması,” dedi.

Uçaklardaki maganda yolcu sayısı giderek artıyor; kabinin huzuru sık sık bozuluyor ve kabin memurları zor durumda kalıyor” diyen Cebeci, şu önerilerde bulundu:

“Magandaların caydırıcılığını arttırmanın en iyi yolu ortak kara liste. Yani yeni hukuki düzenlemelerde yapılması lazım ama havayollarının ortak kara listesi oluşturması bunların elini kolunu iyice bağlar. Ondan sonra uçsunlar uçabilirlerse. Bunun içinde pek sorumluluk alma alışkanlığı olmayan  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SGHM) iş düşüyor. Bu sistemi kurma yönetme için hızla hareket etmesi gerekir. Ama elbette Ulaştırma ve Altyapı Bakanı işe el koyarsa sanırım hızlı yol alınır ve sonuca ulaşılır. Kimse de kolay kolay uçaklarda huzuru bozamaz. Ortak kara liste, hem yolcuları hem de kabin ekibi ve pilotları rahatlatır. Magandalar edebi ile uçmaya öğrenirler.”

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN | THY uçağında olay çıkarıp “seni işten attırırım, 10 fabrikam var” yolcuya 9 yıl hapis istemi

TIKLAYIN | Uçakta kabin memuruna saldırmıştı: Dilan Çıtak Dörter hakkında soruşturma

TIKLAYIN | Uçağın tuvaletinde sigara içen yolcu olay çıkardı, kabin görevlilerine saldırdı, gözaltına alındı


 

 

 

Exit mobile version