Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakları gasp edilen inşaat işçilerinden eylem


İSTANBUL – Emlak Konut ve AHES GYO bünyesindeki projede taşeron firma olan Mayf İnşaat işçileri gasp edilen hakları için eylem düzenledi. 

 

Emlak Konut ve AHES GYO bünyesindeki projelerde taşeron olarak çalışan Mayf İnşaat işçileri, haklarının gasp edilmesine ilişkin Kadıköy Fikirtepe’de bulunan Emlak Konut binası önünde eylem düzenledi. Eylemde, işçiler “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” yazılı pankart açarken, sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

 

İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, sendika üyesi işçilerin ücret ve mesai haklarının taşeron firma tarafından gasp edilmeye çalışıldığını ifade etti. Gider, şunları söyledi: “Taşeron firma, işçi arkadaşlarımızın yevmiyelerini ve mesai ödemelerini yapmaktan kaçınıyor. Ana firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, sürekli taşeron firmanın devreye sokulması nedeniyle işçilerin sorunları çözüme kavuşmuyor. Emlak Konut, yasalar çerçevesinde burada çalışan işçilerin haklarından doğrudan sorumludur. Haklarımızı alana kadar AHES GYO ve şantiyelerinin önünde olacağız. Mücadelemiz, haklarımız ödenmediği sürece devam edecek.”

 

Eylem, işçilerin alkışları ve sloganları eşliğinde sona erdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version