Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakan Fidan’a İsrail’e silah satan firmayı soran vatandaşa korumalardan anında müdahale; protesto eden gazeteciye de gözaltı

Hakan Fidan’a İsrail’e silah satan firmayı soran vatandaşa korumalardan anında müdahale; protesto eden gazeteciye de gözaltı


Gazze’de soykırım yapan İsrail ordusunun en büyük silah tedarikçilerinden olan İngiliz şirket BAE SYSTEMS firmasını protesto eden gazeteci Adem Özköse gözaltına alınırken fuara katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a BAE Systems’in neden fuarda olduğunu soran bir kişi korumalar tarafından engellendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteklediği ve Avrupa’nın en büyük silah ve savunma sanayi fuarlarından olan SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’na birçok ülkeden firma iştirak etti.

İsrail ordusuna ağır silah sağlayan en büyük firmalardan bir olan İngiliz şirket BAE SYSTEMS firmasının fuara katılmasına tepki gösteren gazeteci Adem Özköse, “Burası İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden biri olan BAE Systems’in standı. Gazze’de kardeşlerimiz katledilirken bu katiller burada olamazlar. Bunlara izin vermeyeceğiz.”

İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden olan İngiliz şirketi BAE SYTEMS’i protestomuz sonrası gözaltına alınmamız nedeniyle arayan, mesaj atan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Serbest bırakıldık. Mücadeleye devam☝️ pic.twitter.com/hfOCpBfU09

— Adem Özköse (@ademozkose) October 25, 2024

Özköse konuşmasını sürdürürken standa gelen onlarca polis tarafından ağzı kapatılarak gözaltına alındı.

Bir süre sonra serbest bırakılan Adem Özköse X hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden olan İngiliz şirketi BAE SYTEMS’i protestomuz sonrası gözaltına alınmamız nedeniyle arayan, mesaj atan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Serbest bırakıldık. Mücadeleye devam.’’ İfadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’na katılarak açıklama yapmıştı.

Hakan Fidan’a genç Muhabirin sorduğu #İsrail sorusunu korumaları engelledi.
İsrail ordusunun Gazze katliamlarında kullandığı silah ve parçaların üreticisi (BAE Systems) İstanbul’da silahlarını sergiliyor. Hem de Bayraktar’ın organize ettiği fuarda.pic.twitter.com/2D0PdiCcfj

— x_dunyasi (@XDunyasi2024) October 25, 2024

HAKAN FİDAN’A SORU SORULMASINI KORUMALAR ENGELLEDİ

Diğer yandan fuara katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a da bir kişi BAE Systems’in neden fuarda olduğunu sordu.

“Bakan Bey bir sorum olacaktı. Fuarda BAE Systems’in ne işi var acaba? İsrail’in en büyük silah tedarikçisi” şeklindeki soru üzerine bakanın korumaları, soru soran kişi engellendi.

“Kardeşim bir sus ya” diyen koruma, soru soran kişinin çekim yapmasını da engelledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version