Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Greta Thunberg, İstanbul’da Müslüman feministleri ziyaret etti

Greta Thunberg, İstanbul'da Müslüman feministleri ziyaret etti


Serbest Görüş Haber Merkezi

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Türkiye’nin ilk Müslüman feminist Kadın Derneği olan Havle Kadın Derneğini ziyaret etti. Dernek, buluşmayı sosyal medya hesaplarından, “Hiç beklemediğimiz bir anda çok hızlı oldu! Hem de çok güzel oldu” sözleriyle paylaştı. 

Karasal yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo’ya destek için Türkiye’ye gelen Thunberg’in, bir sonraki durağı Müslüman Feminist Kadın Derneği Havle oldu. Thunberg’in yanında bir diğer iklim aktivisti Dylan Hamilton da vardı.

İsmini, kocası tarafından maruz bırakıldığı haksızlığa itiraz eden Müslüman bir kadın olan Havle Bint-i Salabe’den alan Havle Derneği, İslam dininin ataerkil yorumlarla yorumlanmasına karşı feminist perspektifi savunduklarını ifade ederken, feminizmin yerel referanslarının güçlenmesi gerektiğini savunuyor. 

Söz konusu dernek resmi hesabından bugün yaptığı paylaşımda bu buluşmayı şu cümlelerle duyurdu:

“25 Ekim Cuma akşamı Greta Thunberg ve Dylan Hamilton ile Havle’de bir araya geldik. Soframızı paylaştığımız bu akşamda heyecan, mutluluk ve bolca sohbet vardı. Farklı coğrafyalardan gelen ama yollarımızın kesiştiği hikayelerimizi, yaşadığımız zorlukları, direnişi ve mücadelemizin devam edeceğini konuştuk. Gece bitse de konuşacaklarımız tükenmedi, kalbimizde bir daha yollarımızın kesişmesinin hevesi ve heyecanı kaldı.

Davetimizi kabul edip burada oldukları için Greta ve Dylan’a gönülden teşekkürler!

Greta’nın da dediği gibi: “Direniş, sevginin en güçlü halidir.”

Sizi burada, Havle’de ağırlamayı çok sevdik Greta ve Dylan! “

Açık Radyo’yu da ziyaret etmişti

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, karasal yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo’nun Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra‘yı ofisinde ziyaret etmişti.

Thunberg, ziyarete ilişkin olarak, “Açık Radyo, açık kalmalı. Açık Radyo’nun yanındayım. İklim krizi ve insan haklarıyla ilgili gerçekleri söyleyen dürüst platformların var olması, her zamankinden daha önemli” demişti.

TIKLAYIN- İklim aktivisti Greta Thunberg’den destek ziyareti: Açık Radyo, açık kalmalı


Exit mobile version