Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Görme engelli olan Albur müzikle yaşama tutunuyor

Görme engelli olan Albur müzikle yaşama tutunuyor


ŞIRNEX – Doğuştan görme engelli olan Yakup Albur, müzikle hayata tutunuyor. Birçok müzik aletini çalan Albur’un tek hayali müzik eğitmeni olmak. 

 

Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesine bağlı Tilqebîn beldesinde yaşayan 19 yaşındaki Yakup Albur, doğuştan görme engelli.  Duygularıyla dünyayı anlamaya çalışan Albur, 6 yıldır müzikle uğraşıyor. Bu süreçte bağlama, gitar, piyano ve klavye öğrenen Albur, müziği “yaşamın kendisi” olarak yorumluyor. Her sabah Silopiya Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Ayşe Şan Dil ve Kültür Merkezi’ne giden ve müzik dersleri alan Albur’un en büyük hayali ise müzik eğitmeni olmak.

 

6 YILDIR MÜZİKLE UĞRAŞIYOR 

 

Birçok insanın çalamadığı estürmanları rahatlıkla çalan Albur, söylediği şarkılarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Müziğe olan bağlılığını ve sevgisini anlatan Albur, “6 yıldır müzikle uğraşıyorum. 3 ay gitar kursuna gittim. Eğer insan aklına ve kalbine bir şeyi koyar ve onu çok isterse mutlaka başarır. Bende hissederek bu aletleri çalmayı öğrendim. İlk dersimde bir parçayı hem söyledim hem de çaldım. Sonrasında kendimi daha da geliştirdim. En çok gitar ve piyanoyu seviyorum. Gitar, piyano, bağlama ve klavye çalabiliyorum” dedi. 

Albur, yaşının çok küçük olduğu yıllarda halasının kızının müzik eğitimi alması ve gitar çalmasının kendisini etkilediğini ifade etti. 

 

‘MÜZİKLE YAŞAM BULUYORUM’

 

Müziksiz bir yaşam düşünemediğini ifade eden Albur, Ayşe Şan Kültür Merkezi’ni evi gbi gördüğünü belirterek  “İnsan müzik ile aşkı görebilir ve gerçek sevgiye ulaşabilir. Evde de sürekli müzik aletleri çalıyorum. Müzik aletleri olmasa dünya benim için çekilmez olur” diye ifade etti. 

 

‘İNANIN VE PES ETMEYİN’

 

Müzik enstürmanlarını çalmasını insanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını ancak insanların hayallerini gerçekleştirmesi için inançlı olmasının yettiğini dile getiren Albur, düğünlere giderek burada da müzik yaptığını ifade etti. 

Günün 24 saatini müzikle geçirebileceğini belirten Albur, insanlara istekleri karşısında asla pes etmeme çağrısı yaparak, “Müzik yapmak isteyen insanlar da hiçbir şekilde ‘gitar zordur, piyano zordur’ diye düşünmesinler eğer öğrenmek isterlerse her türlü öğrenirler. Müzik insan ruhunu diri tutar ve insanı gerçek aşka götürür. Gençlerimiz ve insanlarımız müziğe yönelip yeteneklerini keşfedebilirler. Gençlerimiz de Ayşe Şan Kültür Merkezine gelip burada müzik eğitimi alabilirler” diye konuştu. 

 

MA / Mahmut Altıntaş

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version