Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

GÖÇİZDER davasında materyallere dair rapor beklenecek


İSTANBUL – GÖÇİZDER hakkındaki davanın duruşmasında, materyallerin incelenme raporları istendi. 

 

Zorla göç ettirilen gruplar arasında dayanışmayı geliştirmek ve göç mağdurlarının taleplerini yükseltmek amacıyla faaliyet yürüten Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) hakkında açılan kapatma davasının 6’ncı duruşması görüldü. Bakırköy Adliyesi’ndeki 15’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada, dernek yöneticileri ile avukatları Ahmet Baran Çelik hazır bulundu. Hafıza Merkezi, Uluslararası Af Örgütü, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan yönetici ve üyeler de duruşmayı izledi.

 

Mahkeme, bir önceki celsede, dernek üye ve yöneticilerinin “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı ve beraat ettikleri davaya bakan İstanbul Adliyesi 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına karar vermişti. Mahkeme, MASAK raporlarında yer alan derneğe ait yayın ve materyallerin incelenerek, gönderilmesini talep etmişti. 

 

Dernek avukatı Baran Çelik, eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu. İddia makamı da eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

 

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nden flash bellek, CD kartlar ve 8 adet çuval yayının gönderildiğini belirten mahkeme, ilgili ağır ceza mahkemesine tekrar müzekkere yazılarak materyallere ilişkin inceleme raporunun yollanmasını istedi. Mahkeme, bu nedenle duruşmayı 25 Aralık’a tarihine erteledi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version