Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin son anlarını anlattı

Gazeteci Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin son anlarını anlattı


AKP rejiminin önce gasp edip daha sonra KHK ile kapattığı Zaman Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, örnek hayatıyla son yarım asra damga vuran Fethullah Gülen’in vefat etmeden önceki son anlarını anlattı.

ABD’’de kaldırıldığı hastanede ruhunun ufkuna yürüyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin son anına kadar ayakta kaldığını ve huzur dolu bir yüz ifadesiyle ruhunu teslim ettiğini belirten Dumanlı, TR724’te yayınlanan Levent Kenez ve Bülent Korucu’nun sunduğu Medyada Bugün’e şöyle anlattı:

“Ölüm haberini alır almaz hastaneye gittim. Şimdi kampa geldim. Biraz önce hastanedeydim. Son kez Hocaefendi’yi gördüm. Takdir-i ilahi. Arkadaşlar acilen arayınca geldik, geldiğimizde vefat etmişti. Ama son anını şu anda bulunduğu yere kaldırılırken gördüm. Sevenlerine rahatlıkla söyleyebilirim ki nurani bir yüz, huzur dolu bir yüz… Böyle adeta emaneti sahiplerine, arkadaşlarına bırakmış, veda etmiş huzur içerisinde giden bir yüz gördüm. Hepiniz adına, arkadaşlarımız adına bir yönüyle cismani olarak veda etme imkânımız oldu.

Vefatı sırasında yanında olan arkadaşlardan dinledim. En yakınındakilerden bilgi aldım. Son 3-4 gündür hastanedeydi. Doktorlar açıklama yapacak. Anladığım kadarıyla kalp ve böbrek yetmezliğinin getirdiği handikaplar vardı. Hastanede bir odadan bir odaya sandalye ile götürülüyordu. Doktorlar, ‘biraz yürümeniz lazım’ gibi bir şey deyince ‘Ben kendim yürüyeyim’ diyor. Şöyle ayağa kalkıyor, sonra oturuyor ve vefat ediyor. Adeta bize ‘ayakta durmak istiyorum, herkesin de ayakta durmasını istiyorum’ der gibi vefat ediyor. Hocaefendi’nin bıraktığı emaneti unutmamak lazım. Bu emanet iyiliklerin anlatılması kötülerin men edilmesi. Haksızlığa uğramış, değeri bilinememiş, sürgünde vefat etmiş bir insandan bahsediyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version