Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa Dışişleri Bakanı, İsrail’i kara harekatından uzak durmaya çağırdı

Fransa Dışişleri Bakanı, İsrail’i kara harekatından uzak durmaya çağırdı


ANWAR AMRO / AFP

Fransız diplomasi şefi Jean-Noël Barrot, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail’e Lübnan’a “herhangi bir kara saldırısından kaçınması” ve “ateşi kesmesi” çağrısında bulunurken Hizbullah’a da aynı çağrıyı yaptı.

Barrot ayrıca tarafları BM’de başlatılan uluslararası ateşkes önerisini “şimdi değerlendirmeye” çağırdı. Barrot “Bu öneri hala masada. Hala umut var ama çok az zaman kaldı” dedi.

ABD’li yetkili: İsrail, küçük çaplı kara harekatı düzenleyecek

Washington Post’ta yer alan habere göre ABD’li bir yetkili, İsrail’in Lübnan’da yakın zamanda başlayabilecek sınırlı bir kara operasyonu planladığını Washington’a ilettiğini söyledi.

İsrail’in planladığı harekatın 2006’da Hizbullah’a karşı yürüttüğü son savaştan daha küçük çaplı olacağını ve İsrail sınırındaki topluluklara yönelik tehdidi ortadan kaldırmak için sınır boyunca Hizbullah altyapısını temizlemeye odaklanacağını söyleyen yetkili isminin gizli kalması koşuluyla konuştu.

Biden da harekata karşı

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonlarına karşı olduğunu ima ederek, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından gerginliğin tırmandığı bir dönemde ateşkes çağrısında bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version