Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Fethullah Gülen öldü”


Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen internet siteleri, Gülen’in öldüğünü duyurdu.

Herkül sitesi, Gülen’in 20 Ekim’de öldüğünü ve defin işlemleriyle ilgili ayrıntıların ayrıca duyurulacağını bildirdi.

1941’de Erzurum-Pasinler’de doğan Gülen, 28 Şubat sürecinde “Gülen örgütlenmesi” hakkında hazırlanan iddianamenin ardından, 1999’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD’ye gitmişti. Gülen o tarihten bu yana Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşıyordu.

Ankara 2 Numaralı Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 22 Ağustos 2000’de hakkında “laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak” gerekçesiyle 10 yıla kadar ağır hapis istemi ile yargılama başlatıldı ve gıyabi tutuklama kararı alındı.

Yargılama, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in adıyla anılan ve kamuoyunda “Rahşan Affı” olarak bilinen Af Yasası ile ertelendi.

“En çok aranan teröristler” listesindeydi

28 Ekim 2015’te İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “en çok aranan teröristler” listesinin kırmızı kategorisinde yer alan Gülen, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri olmakla suçlandı.

15 Temmuz 2016’da, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan takipçilerine verdiği emirle, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerikalı yetkililere sıklıkla Gülen’i teslim etmeleri çağrısında bulunurken, Adalet Bakanlığı yetkilileri de aralarında anayasal düzeni ortadan kaldırma, silahlı terör örgütü kurma, Cumhurbaşkanı’na suikast, usulsüz dinleme gibi suçların da bulunduğu 27 farklı suçtan Gülen için ABD’ye yedi kez iade talebinde bulundu.

Çocukluğunda ve gençliğinde dini eğitim alan Fethullah Gülen, Edirne, Kırklareli, İzmir gibi şehirlerdeki çeşitli camilerde imamlık ve vaizlik yaptı. Gülen’in 1990 ve 2000’li yıllarda kimi Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Exit mobile version