Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye veda: Profesör Ori Z. Soltes ‘sabır’ tavsiye etti

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye veda: Profesör Ori Z. Soltes ‘sabır’ tavsiye etti


Profesör Ori Z. Soltes, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı. Soltes mesajında, ”Hizmet birçok darbe atlattı ve kararlılıkla, özveriyle sadece genişledi. Sabır, sevgili dostlar: Hocaefendi’ye, insanlığa ve mükemmelleştirmek için çok çalıştığımız dünyaya onun düşüncelerinden, sözlerinden ve eylemlerinden ilham alarak sevgi ile yürümeye devam edelim.” dedi.

‘Hepimiz yıkıldık’

”Hepimiz yıkıldık ve Hocaefendi’nin vefatının gerçekliği karşısında uyuşmuş bir inançsızlık duygusu yaşıyoruz. Kalbim tüm Hizmet arkadaşlarımla ve tanımadığım sayısız insanla birlikte. Hizmet için acımasız bir hafta oldu. En azından iki şeyi aklımızda tutalım: Biri, Hocaefendi’nin sevgili kaynağa döndüğüne dair kendi inancıdır – böylece kendimiz için kayıp ve kayıp hissi duyarken bile O’nun için bir miktar sevinç hissedebiliriz.

‘Mirasını sürdürmeye odaklanmak’

Diğeri ise, onun eşsiz ve olağanüstü mirasını sürdürmeye odaklanmak; insanlara, başkaları için ve başkalarıyla birlikte dünyayı iyileştirmeye yardımcı olacak iyi şeyler yapmaları için ilham vermek.

‘Sabır, sevgili dostlar’

Hizmet birçok darbe atlattı ve kararlılıkla, özveriyle sadece genişledi. Sabır, sevgili dostlar: Hocaefendi’ye, insanlığa ve mükemmelleştirmek için çok çalıştığımız dünyaya onun düşüncelerinden, sözlerinden ve eylemlerinden ilham alarak sevgi ile yürümeye devam edelim.”

Profesör Soltes kimdir?

Western Reserve Üniversitesi gibi saygın kurumlarda dersler vermiştir. Sanat, arkeoloji ve tarih konularında CNN, History Channel ve Discovery Channel gibi platformlarda uzman olarak yer almıştır.

Dr. Soltes, yedi yıl boyunca B’nai B’rith Klutznick Ulusal Yahudi Müzesi’nin direktörü ve baş küratörü olarak görev yapmış ve burada 80’in üzerinde sergi düzenlemiştir. Nazi dönemi boyunca yağmalanan sanat eserleriyle ilgili araştırmalar yapmış ve Holocaust Art Restitution Project’in kurucuları arasında yer almıştır. Bu projede 20 yılı aşkın süredir sanat eserlerinin iadesi üzerinde çalışmaktadır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version