Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı dünya basınında

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı dünya basınında


Fethullah Gülen Hocaefendi 83 yaşında vefat etti. Uzun yıllardır mücadele ettiği rahatsızlıkları sebebiyle hastaneye kaldırılan Gülen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uzun yıllardır ABD’de sürgün hayatı yaşayan Gülen Hocaefendi’nin vefat haberi Herkul.org sitesinden duyuruldu. Herkul.org’dan yapılan ikinci açıklamada, ”Değerli Dostlarımız, Hocamız 20 Ekim 2024’te bir suredir tedavi gördüğü hastanede akşam saat 21.20’de ruhunun ufkuna yürümüştür. Doktorları ilerleyen saatlerde hastane süreci ile ilgili açıklama yapacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Hocaefendi’nin vefatı dünya basınında geniş yankı buldu

Euronews, Fethullah Gülen’in vefatını duyururken 15 Temmuz 2016 ile tartışmalara değindi. Hocaefendi’nin 15 Temmuz’dan sonra darbe ile ilgili uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısında bulunduğuna dikkat çekilen haberde Gülen’in “tam işbirliği” sözü verdiğine dikkat çekildi. Gülen’in Ağustos 2016’da Franszı gazetesi Le Monde’a “Hiç kimse, ne ben ne de bir başkası, hukukun üstünde değildir. Tüm suçluların, mensubiyetleri ne olursa olsun, adil bir yargılama sonucunda hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını istiyorum” dediği aktarıldı.

Aljazeera’nın haberinde, “Gülen darbe girişimini “en güçlü ifadelerle” kınamıştı. “Geçtiğimiz elli yıl boyunca çok sayıda askeri darbeye maruz kalmış biri olarak, böyle bir girişimle herhangi bir bağlantısı olmakla suçlanmak özellikle onur kırıcıdır” demişti.” denildi.

Haberde ayrıca 15 Temmuz sonrasında en az 77 bin kişi tutuklandıği ve aralarında öğretmenler, hakimler ve askerlerin de bulunduğu 150 bin devlet çalışanı olağanüstü hal kapsamında açığa alındıği aktarıldı. Gülen ile bağlantılı olduğu iddia edilen şirketlere ve medya kuruluşlarına devlet tarafından el konulduğuna dikkat çekildi.

DW’nin haberinde “Fethullah Gülen: Erdoğan’ın sürgündeki muhalifi 83 yaşında öldü” denilirken Gülen’in 2016’da yaptığı bir açıklamada “Geçtiğimiz elli yıl boyunca çok sayıda askeri darbe yaşamış biri olarak, böyle bir girişimle herhangi bir bağlantısı olmakla suçlanmak özellikle onur kırıcıdır” dediği hatırlatıldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı BBC, Guardian, AFP, Politico, The New York Times, Washington Post, Reuters gibi uluslarası medya kanallarında da yer aldı.

Washington Post, “Erdoğan’ın hedefindeki Müslüman din adamı Fethullah Gülen 83 yaşında vefat etti” derken NYT ise haberi “Türk Din Adamı ve Erdoğan’ın Muhalifi Fethullah Gülen 83 Yaşında Öldü” bailığıyla paylaştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version