Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fernas işçileri: Müzakere yolu açıldı


ANKARA – Fernas işçileri, direniş sonucunda müzakere yolunun açıldığını ve Soma’da şirket yetkilileriyle bir araya geleceklerini duyurdu. 

 

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madenciler, Ankara’ya taşıdıkları eylemlerinin 14’üncü gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in Ferhat Nasıroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından sanal medya hesaplarından açıklama yaptı. Madenciler, müzakere yolunun açıldığını ve Cuma günü Soma’da Fernas yetkilileri ile görüşüleceğini bildirdi. 

 

‘CUMA GÜNÜ GÖRÜŞMELER YAPILACAK’

 

Bağımsız Maden İş’in sanal medya hesabı X’ten yapılan açıklamada, “Cuma günü Soma’da yapılacak görüşmenin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. Talebimizle sorunun çözümüne dair inisiyatif alan sayın Sırrı Süreyya Önder’in davetiyle sayın Abdullah Güler’in ve sayın Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen görüşme sonucunda gelinen aşama ışığında aldığımız kararları açıklıyoruz: Açlık grevine 00:00 itibariyle ara verdik. Görüşmeleri gerçekleştirmek üzere saat 12:00’de Ankara’dan Soma’ya yola çıkıyoruz. Yapılacak görüşmelerin ardından çıkan sonuçlara göre direnişin sonucunu ya da devamını duyuracağız. İşçi heyeti; ilk atılan 2 işçi, eylemler sırasında işten atılan 1 işçi ve halihazırda atılmamış 2 işçiden oluşacak. Bütün Ankara halkını saat 12:00’de madencileri Kurtuluş Parkı’ndan uğurlamaya, bütün Soma halkını ise saat 21:00’de Millet Bahçesi önünde karşılamaya çağırıyoruz. Madenciler kazanacak! Hep beraber kazanacağız!” ifadelerine yer verildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version