Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fernas İşçileri hakları için çıplak ayakla yürüdü


ANKARA – Sendika üyesi olduktan sonra işten çıkarılan ve eylemlerini düzenledikleri yürüyüşle Ankara’ya taşıyan Fernas işçilerinin Meclis’e yürümeleri engellendi. 

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP’’i Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madenciler düzenledikleri yürüyüşle 2 Ekim’den bu yana Ankara’da eylemlerinisürdürüyor. Bu tarihten itibaren Kurtuluş Parkı’nda nöbet eylemi tutan ve burada yatan işçiler, Meclis’e kadar yürüyüş düzenlemek istedi. Yürüyüş öncesi işçiler, Kurtuluş’ta basın açıklaması yaptı. Açıklama DEM Parti milletvekilleri ve CHP’nin Grup Başkanvekili Murat Emir yanı sıra vekilleri de katıldı.

 

‘BİZİM ARKAMIZDA HALK VAR’

 

İşçiler açıklamaya yalın ayakla katıldı. Burada söz alan işçiler, yaşadıkları sorunları ve hak kayıplarının yanı sıra Manisa’dan başlatıp Ankara’ya kadar sürdürdükleri eylemlerine işaret etti. Burada söz alan bir işçi, “Onlar zannetti ki biz güçsüzüz. Bizim arkamızda halk var. Bizim doğru söylediklerimizi biliyorlar” dedi. 

 

‘NEYİ ARAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ’

 

Aynı işçi, maden işletmesi ile ilgili sorun ve taleplerini işverenle müzakere yapmak istediklerini belirterek, “Oturmak zorundasınız. Çünkü sizler haksızsınız. Ses ve görüntüler ile ispatladık. Siz daha neyin peşindesiniz? Neyi aramaya çalışıyorsunuz? Bu insanları neden işsiz bırakıyorsunuz? Soma’da bulunan beş madene de bizim arkadaşlarımızın isimleri verilmiş, hiçbiri buralarda işe alınmıyor” diye konuştu. 

 

‘ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK’

 

İşçiler daha sonra ise yürümek istedi. Ancak polis ısrarla yürüyüşü engelledi ve gözaltına almak ile tehdit etti. Yüzlerce polis, işçileri ısrarla engellemek istedi. İşçiler zaman zaman tek sıra halinde sloganlar ile taleplerini dile getirdi. İşçiler, “Ölmek var dönmek yok” da diyerek, haklarının karşılanmaması halinde eylemlerini bitirmeyeceklerinin altını çizdi.

 

YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİLER

 

Yaklaşık üç saat boyunca engellenen işçiler, daha sonra çıplak ayakları ile yürüyüş düzenledi. Kurtuluş’tan Kolej’de bulunan metro durağına kadar yürüyüş düzenleyen işçiler, ayakkabıları ellerinde taşıyarak, yalın ayak gasp edilen haklarının iadesi için haykırdı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version