Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fernas işçileri barikatı aştı


ANKARA – Polis tarafından Ankara’ya girişleri engellenmek istenen Fernas İşçileri’nin direnişi sonuç verdi. Barikatı aşan işçiler Meclis’e yürüyecek. 

 

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor. Haklarının iadesi için 25 Eylül’de Soma’dan Ankara’ya doğru yürüyüş başlatan işçilerin Ankara’ya girişleri polis tarafından engellenmek istendi. 

İşçilerin kararlılığı ardından polis barikatının kaldırılmasıyla birlikte Ankara’ya giren işçiler, Meclis’e yürüyecek.

 

Bağımsız Maden İş, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Fernas patronu Ferhat Nasıroğlu’nun barikatları bizi yolumuzdan döndüremez. Durdursanız da yolumuzu kesseniz de hakkımızı almadan dönmeyeceğiz” açıklaması yaptı.

 

İŞÇİLERE DESTEK

 

Ankara’ya girişleri kolluk kuvvetleri tarafından engellenen işçileri ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin yanında duracağını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir anayasal hakkın işçilerin elinden alınmasının kimse kabul edemez. Ancak tek adam rejiminin bulunduğu ülkelerde işçiler haklarını almakta zorlanıyorlar. İşçiler alın teri dökerek bu ülkenin ekonomisine katkı vermek için çalışıyorlar, haklarının ellerinden alınmasını kabul etmiyorlar.  Buradan açık ve net Saray iktidarına seslenmek istiyorum; buradaki işçilerin haklarını almalarını neden engelliyorsunuz? Neden karşı çıkıyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partili milletvekili arkadaşlarım şu anda buradalar. Arkadaşların Meclis’e gelmesi için uğraşacaklar. İşçi kardeşlerime seslenmek isterim; asla ve asla pes etmeyin.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version