Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: TUSAŞ’ı hedef alan saldırı sahte bir kartvizit eylemi gibi

Fehmi Koru: TUSAŞ’ı hedef alan saldırı sahte bir kartvizit eylemi gibi


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a “Gel mecliste konuş, örgütün lağvedildiğini açıkla” yönünde yaptığı çağrı konuşulurken, Ankara’da Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi Şirketi’ne (TUSAŞ) yapılan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırı yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Saldırının PKK tarafından yapıldığı yönünde iddialar konuşulurken, henüz örgüt tarafından gelen bir açıklama ise yok.

Gazeteci Fehmi Koru, “TUSAŞ’ı hedef alan eylem bana daha çok bir sahte kartvizit eylemi gibi geliyor. Olay yerinde PKK’nın kartı bırakılmış ama aslında çok farklı çıkarların bulunduğu bir eylem gibi… ” yorumunu yaptı.

“Bu ilk senaryo” diyen Koru, “Ancak ikinci bir senaryoyu da akılda tutmak gerekiyor. İngiltere’ye karşı silahlı eylemleriyle gündeme gelen ayrılıkçı terör örgütü IRA (Irish Republican Army), devletle girişilen gizli müzakereler sonucu silahları bırakma kararı aldığında (2005), örgütün içinden birileri, bu yeni gelişmeyi kabul etmeyerek ‘Real IRA’ ( Gerçek Irish Republican Army) adıyla teröre devam kararı almıştı. Böyle bir ihtimali de akılda tutmak şart” ifadelerini kullandı.

Koru’nun yazısı şöyle:

“Dünkü eylem, tahmin edildiği gibi, PKK tarafından sahneye konulmuşsa, eylemi yapanlar bunun yaşanmasını istemiyor demektir.

Tecrit devam etsin… Kimselerle görüştürülmeyen Öcalan’ı rahatlatacak bir gelişme yaşanmasın…

PKK varlığını sürdürsün…

Ölümler devam etsin…

Liderler yeniden birbirlerine urgan atsın ve yıllar önce yine böyle bir kararlılık döneminde yasalardan çıkartılmış olan idam cezası geri gelsin…

Militanlar Kandil’deki inlerinde yaşamaya, kandırabildikleri gençlerin hayatlarıyla oynamaya devam etsinler…

Tabii bu arada ülkenin güvenlik ihtiyacı daha kolay ileri sürüleceği için hak ve özgürlükler konusunda gerilemeler yaşansın…

İstenen bu mu?

Buraya kadar yazdıklarımdan, dün Ankara’da gerçekleşen eylemin yerli bir örgütün işi olmadığı, yerli bir örgüt söz konusu olsa bile, teröristleri yönlendirenin yabancı eller olduğu sonucunu çıkaranlar olduysa haksız sayılmazlar.

TUSAŞ’ı hedef alan eylem bana daha çok bir sahte kartvizit eylemi gibi geliyor.

Olay yerinde PKK’nın kartı bırakılmış ama aslında çok farklı çıkarların bulunduğu bir eylem gibi…

Bu ilk senaryo.

Ancak ikinci bir senaryoyu da akılda tutmak gerekiyor.

İngiltere’ye karşı silahlı eylemleriyle gündeme gelen ayrılıkçı terör örgütü IRA (Irish Republican Army), devletle girişilen gizli müzakereler sonucu silahları bırakma kararı aldığında (2005), örgütün içinden birileri, bu yeni gelişmeyi kabul etmeyerek ‘Real IRA’ ( Gerçek Irish Republican Army) adıyla teröre devam kararı almıştı.

Böyle bir ihtimali de akılda tutmak şart.

Öyle bir durumda, örgütün razı olmaya hazırlandığı terörü sonlandırma gelişmesine duyulan tepki eylem/leri, bugün olmasa bile gelecek günlerde ülkenin karşısına çıkacaktı.

Terör zaten böyle bir şey.

Ömürlerini teröre vermiş, hayatları başkalarını ölüme göndermekle geçmiş olanlar, önemlerini yok edecek gelişmelere karşı tavır alabildikleri gibi, onların varlığını kullanabilen farklı güçler de devreye girerek terörün sürmesi için ellerinden geleni yapabiliyorlar.

Elbette başka ihtimalleri de ilgili kurumlar hesaba katıyorlardır.

Ankara’da meydana gelen eylem hangi senaryoya uygun olabilir?

Karar vermekte acele etmemek lazım.

Dünkü terör eylemi, Devlet Bahçeli’nin konuşmalarıyla başlayan ve kendisinin ‘tarihi’ sıfatını kullandığı girişimi olumsuz etkilememeli.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version