Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: PKK yapmış gibi görünen bu saldırı, aslında başka bir yerin planı olmasın?

Fehmi Koru: PKK yapmış gibi görünen bu saldırı, aslında başka bir yerin planı olmasın?


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a “Gelsin Meclis’te konuşsun, örgütün lağvedildiğini açıklasın” çağrısı sonrası İmralı’da aile ile yapılan ilk görüşme gününde Ankara’da TUSAŞ’a yapılan ve PKK’nın üstlendiği saldırıyla ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci Fehmi Koru, “Her yönden PKK’lılar tarafından gerçekleştirilmiş görünen bu saldırı, aslında başka bir yerin planı olmasın?” sorusuna dikkat çekti.

“Bu eylemle, PKK, “Abdullah Öcalan yerli yerinde kalsın, biz yine eylemlerimize devam edelim” demek istiyor olabilir mi? İyi de neden?” sorusunu yönelten Koru, “PKK zaten Türkiye içerisinde terör eylemi yapamaz haldeydi bu son saldırıya kadar… Son saldırıdan sonra alınacak geniş tedbirlerle eylemler yapması daha da zorlaşacaktır. Belli çevrelerde genel kabul gören “PKK=DEM” denklemini bu tür yaklaşımlardan uzak duranların gözünde bile gerçeklik görüntüsüne kavuşturacak, mayınlı arazide siyaset yapmaya çalışan DEM’i de zor duruma düşürecek bir saldırıya PKK neden ihtiyaç duymuş olabilir?” ifadelerini kullandı.

Koru, şöyle devam etti:

“Her yönden PKK’lılar tarafından gerçekleştirilmiş görünen bu saldırı, aslında başka bir yerin planı olmasın?

Sözgelimi, 1 Ekim’de “İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır” cümlesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkması ile TUSAŞ saldırısı arasında terör eylemi hazırlığı için ancak yeterli 20 gün var.

Bahçeli’nin çağrısı ile saldırı ise bir gün arayla gerçekleşti.

Yalnızca bir gün…

Tarihte bazen böyle garip tesadüflere rastlanır. Başka örnekler de var ama birini sunayım:

Kennedy suikastı (22 Kasım 1963) ile ABD Başkanı’nın İsrail başbakanı David Ben-Gurion’a yazdığı, İsrail’in nükleer silah edinme peşinde koşmasının dünya barışına ciddi tehdit oluşturduğuna dair 18 Mayıs 1963 tarihli mektubu arasında yalnızca altı ay var.

Kennedy’nin mektuplarını ‘The Letters of John F. Kennedy’ adıyla Martin W. Sandler kitaplaştırdı. Sözünü ettiğim mektup kitabın 206. sayfasında yer alıyor. Tarihler arasındaki yakınlığa Sandler de dikkat çekiyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version