Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Federe Kürdistan’da sandık çağrısı: Değişime ihtiyaç var


HABER MERKEZİ – Siyasetçiler ve yerel yöneticiler, Federe Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimleri için “değişime ihtiyaç var” diyerek, halka sandığa gitme çağrısında bulundu.  

 

Federe Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı dönem seçimleri devam ediyor. Duhok, Hewlêr, Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde kurulan sandıklarda toplam 3 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor. Bölgedeki yetkiler ve siyasetçiler, seçmenlere oy kullanma çağrısında bulundu. 

 

Süleymaniye’de bulunan Rewşan Okulu’nda oyunu kullanan YNK Lideri Bafil Celal Talabani, daha sonra yaptığı açıklamada halktan sandıklara giderek oyunu kullanmasını istedi. 

 

SEÇMENE ÇAĞRI 

 

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, yurttaşlara bir an önce sandıklara giderek oylarını kullanmaları çağrısında bulundu. Ebubekir, “Seçim Komisyonu hiçbir şekilde oy verme süresini uzatmayacak ve oy verme işlemi saat 18.00’de sona erecek. Herkes oyunu kullanmalı” çağrısı yaptı. 

 

‘HALK OYUYLA İKTİDARI DEĞİŞTİRECEK’

 

Süleymaniye’deki Rewşen Okulu’nda oyunu kullanan Mam Celal Sekretaryası Yöneticisi Kubat Talabani, yurttaşların oyuyla mevcut iktidarı değiştireceklerini ifade ederek, “Tüm Güney Kürdistan halkının bu kutsal günü kutluyorum. Umut ediyorum ki halkımızda basın gibi bu seçimlere gereken önemi verir ve kendi kaderini belir. Halk oyuyla mevcut iktidarı değiştirecektir” diye belirtti. 

 

‘DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR’

 

Yekgirtûya İslami Genel Sekreteri Selahedîn Behadîn, Süleymaniye’de özel bir oy vermek merkezinde oyunu kullandıktan sonra, “Bugün çok önemli ve kader tayin edici bir gündür. Halkımızın değişime ihtiyacı var” açıklaması yaptı. 

 

YNK’nin Siyasi Çıkarlar Yüksek Kurulu Üyesi Cehfer Şêx Mustafa, Süleymaniye’de oyunu kullandıktan sonra, “YNK olarak tüm ihlallere karşıyız ve umut ediyoruz ki demokratik ve özgür bir seçim olur” temennisinde bulundu. 

 

REŞİT OYUNU KULLANDI

 

Bağdat’ta oy kullanan Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, başarılı bir seçim sürecinin geçmesini umduğunu belirterek, halka hizmet eden bir parlamento ve hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version