Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Et ve süt ürünü fiyatlarındaki artış: Çöküşe doğru gidiliyor


Afyonkarahisar Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, mevcut ekonomik kriz ve hükümetin ekonomik politikaları hakkında eleştirilerde bulundu.

Yörük, küçük esnafın döviz kurları ve artan maliyetler nedeniyle büyük zarar gördüğünü ve et fiyatlarının halk için ulaşılmaz hale geldiğini söyledi. Yörük ayrıca, hükümetin aldığı kararların hem ekonomik hem de sosyal çöküşe yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yörük, ülkenin içinden geçtiği ekonomik darboğazın, tarihinin en büyük krizlerinden biri olduğunu belirtti. 1970’lerdeki petrol krizleri, 1994 ve 2001’de yaşanan ekonomik çöküşlerin dahi bugünkü krizle karşılaştırıldığında daha hafif kaldığını söyleyen Yörük, “Mevcut hükümetin izlediği yanlış ve etkisiz politikalar, yıkıcı sonuçlar doğurdu” dedi.

Yörük, özellikle kasap gibi küçük işletmelerin döviz kurlarındaki dengesizlik ve artan maliyetler nedeniyle ciddi zarar gördüğünü vurguladı. Hükümetin sorunu görmezden geldiğini, Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarının, halkı daha da yoksullaştırdığını ifade etti.

‘Et ve süt ürünleri ulaşılamaz hale geliyor’

Artan gıda fiyatları nedeniyle halkın temel ürünlere ulaşmakta zorlandığını söyleyen Yörük, Afyon’da dana kesim karkas fiyatının 350 TL’ye yükselmesini örnek olarak gösterdi. “Et fiyatları alınan geçici önlemlerle bırakın gerilemeyi, halk için giderek ulaşılamaz hale geliyor” diyen Yörük, bunun gıda güvenliğini tehdit ettiğini ve toplumsal huzursuzluğu artırdığını belirtti.

Yörük, hükümetin hayvan ithalatına yönelmesini de eleştirerek, 800 bin adet canlı hayvan ithalatının sektöre merhem olmadığını, aksine yerli üreticiyi bataklığa sürüklediğini vurguladı. Yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yörük, hükümetin ve AKP teşkilatlarının bu krizin sorumluluğunu taşıdığını dile getirdi.

“Göstermelik politikalar ve geçici çözümlerle halkın taleplerini göz ardı eden bir yönetim anlayışı, toplumsal öfkeyi körüklüyor” diye konuşan Yörük, önlem alınmazsa halkın güvenini tamamen kaybedeceğini ve toplumsal çöküşün kaçınılmaz olacağını belirtti.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version