Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin: Netanyahu’nun gerçeklikten kopuk hayallerinin peşinden gidemeyiz

Eski Başbakan de Villepin, Fransız diplomasisini ve medyasını Gazze’yi görmezden gelmekle suçladı


ERIC FEFERBERG / AFP

Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana “artık hakim olmadığı, artık kontrol edemediği bir sürece girdiğini” söyledi.

Eski Başbakan de Villepin franceinfo’ya verdiği demeçte, “Bugün İsrail artık hakim olmadığı, artık kontrol edemediği bir sürece girmiş durumda. Ve belki de İsrail’in İran’a misilleme yapmasına sadece birkaç gün kaldı” dedi.

Dominique de Villepin, İran’ın geri dönülmez bir yola girmek istemediği için hala diplomatik çözümlerin var olduğuna dikkat çekerken, Benjamin Netanyahu’nun buna rağmen “bölgedeki durumu güç kullanarak düzeltmek istemesini tamamen talihsiz buluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Cumartesi günü İsrail’e silah sevkiyatını durdurma çağrısından dolayı kutlayan de Villepin, “Benjamin Netanyahu’nun gerçeklikten kopuk hayallerinin peşinden gidemeyiz” dedi.

De Villepin, “Bu Amerikalılara bir mesajdır, İsraillilere bir mesajdır (…): uluslararası vicdan bu acizlikten bıkmıştır, harekete geçmelidir” dedi.

Emmanuel Macron’un sözlerinin, Fransa ve ABD’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Gazze’deki Filistinlilerin acılarına son vermek ve rehineleri geri getirmek için” ortaya koyduğu ateşkes anlaşması bağlamında görülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version