Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski FARC üyeleri ile ateşkes 6 ay uzatıldı


İSTANBUL– Kolombiya hükümeti ile eski FARC üyeleri arasındaki ateşkes 6 ay uzatıldı. 

 

Kolombiya hükümeti ile Marksist gerilla örgütü Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) mensupları arasında yapılan müzakereler sonucunda ikili ateşkes 6 ay uzatıldı. Hükümete bağlı barış delegasyonu ile FARC’ın çatı örgütü Estado Mayor Central (EMC) temsilcileri arasında gerçekleşen altıncı tur görüşmeler sonucunda, 6 aylık yeni ikili ateşkes anlaşmasına varıldı.

 

15 NİSAN’A KADAR YÜRÜRLÜLÜKTE KALACAK

 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından imzalanan 15 Ekim tarihli kararnameye göre, ikili ateşkes anlaşması 15 Nisan 2025’e kadar yürürlükte kalacak. Anlaşmanın ardından yayımlanan ortak bildiride, ateşkesin 3 ayda bir değerlendirileceği ve sürecin sürekli izleneceği ve tarafların protokole uymasının önemine vurgu yapıldı.  

 

EMC’nin kendi içinde bölünmüş olması nedeniyle ateşkes anlaşması, örgütün üç farklı cephesi olan, Calarca Cordoba Alexander Mendoza, komutan Gentil Duarte ve komutan Jorge Suarez Briceno ile yürütüldü. ‘Ivan Mordisco’ adıyla bilinen Nestor Gregorio Vera’nın yönettiği EMC’nin diğer kolları ile Kolombiya ordusu arasındaki çatışmalar ise devam ediyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version