Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erxenî’de Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni

Erxenî'de Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni


AMED – Erxenî’de 1’inci Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şölende, kadın katliamları ve Kürtçeye dönük saldırılara tepki gösterildi. 

 

Amed’in Erxenî ilçesinde 1’inci Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni düzenlendi. Erxenî Belediyesi, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Sanatça ile İVA Organizasyon’un ortaklığıyla düzenlenen şölende renkli görüntüler ortaya çıktı. DEM Partili belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaş festivale katıldı. 

 

KADIN KATLİAMLARINA TEPKİ 

 

Şölende konuşan Erxenî Belediye Eşbaşkanı Birsen Azak Bayar, artan kadın katliamlarına tepki gösterdi. Bayar, “Bu topraklarda kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Narin Güran, Rojin Kabaiş ve ismini sayamadığımız kadın arkadaşımız katlediliyor. Bunların takipçisi olacağız. Kadının katledilmesine dur dememiz lazım” dedi.

 

Erxenî Belediye Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ise, 31 Mart seçimlerinden sonra düzenledikleri ilk şölen olduğuna işaret ederek, “Evet, temizlik ve yol yapacağız. Ama en önemlisi kültürümüze ve dilimize sahip çıkacağız” diye konuştu. 

 

DEM Partili Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz da Kürt dili ve kültürüne dönük saldırılara değindi. Aydeniz, saldırılara karşı kültürel çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaparak, 

“Bugün Kürdistan’da Kürtleri yok etmeye çalışanlar iyi bilsin ki bu durum geçmişte kaldı. Kürt halkı, Ortadoğu ve dört parça Kürdistan’da da güç sahibidir ve Kürtleri kimse yok sayamaz” dedi. 

 

Konuşmaların ardından kıl çadırda yiyecek ikramı yapıldı. Sonrasında Hilar Mağaraları ile Çay Önü kazı alanı gezisi düzenlendi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version