Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal: Devlet ve iktidarın güvenilirliği zafiyet gösteriyor

Aydın Ünal: Müslüman bir Suriyeli, Türk olduğunu iddia eden bir ateistten daha fazla bizdendir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, son dönemde yaşanan çocuk, kadın cinayetleri ve yenidoğan çetesiyle ilgili haberlerin ardından “Esas beka meselesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. “İğneyi muhalefete, muhalif medyaya, algı operasyonlarına, algıda seçiciliğe, haber filtrelemeye batıralım tamam ama devletin, hükümetin kusurunu da görmezden gelmeyelim” diyen Ünal,  “Süreci böyle yöneten bir devlete güven kalır mı? Devlet ve iktidarın güvenilirliği zafiyet gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ünal’ın Yeni Şafak’ta yer alan yazısının ilgili kısmı şöyle:

“İğneyi muhalefete, muhalif medyaya, algı operasyonlarına, algıda seçiciliğe, haber filtrelemeye batıralım tamam ama devletin, hükümetin kusurunu da görmezden gelmeyelim. ‘Çivinin çıktığı’, ‘şirazenin dağıldığı’, ‘kontrolün elden gittiği’ algısıyla mücadele edecek, güveni tesis edecek, pompalanan karamsarlığa karşı umut ve iyimserlik yayacak olan, gündem belirleme ipini eline alması gereken devlettir, hükümettir. Polisi, yargısı, bürokratı, siyasetçisi her gün şamar oğlanına dönüştürülürken susan devlet ayakta kalabilir mi?

‘SÜRECİ BÖYLE YÖNETEN BİR DEVLETE GÜVEN KALIR MI?’

Kuşkusuz mesele sadece algı değil: Örneğin bir firma vatandaşa domuz eti/mamulü yediriyorsa, bunun öğrenildiği gece firmanın, yetkililerin evlerinin özel birliklerce basılması, sorumluların gözaltına alınması, en ağır cezalarla yargılanmaları, o dükkânların hemen o anda kapatılmaları gerekmez mi? Haftalardır, “vardı-yoktu” tartışması yapılıyor, dükkânlar açık, ya firmalara operasyon yapılıyor ya da Müslüman halka, ama ne olduğu hala tam olarak bilinmiyor. Türkiye bu kaosu hak ediyor mu? Süreci böyle yöneten bir devlete güven kalır mı?

Muhalif medya dün de vardı; güvenilirliği de hep zayıftı. Bugün muhalif medyaya güven artmıyor; devlet ve iktidarın güvenilirliği zafiyet gösteriyor. Karamsarlık bulaşıcıdır ve çok hızlı yayılır; gecikmeden önlem alınmazsa, işte o zaman ‘çivi çıkar’, ‘şiraze dağılır’. Türkiye’nin esas beka meselesi de budur.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version