Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın doktorundan ‘kamusal sağlık’ çıkışı: ‘Asıl mesele özel hastane…’

Erdoğan’ın doktorundan ‘kamusal sağlık’ çıkışı: ‘Asıl mesele özel hastane…’


AKP milletvekilliği yaptığı 23. ve 24. dönemlerde sağlıkta ticarileşmenin önünü açan Sağlık Komisyonu başkanlığı yapan; sağlık eğitiminin ticarileşmesi amacıyla açılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 2015-2023 yılları arasında rektörlüğünü yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 12 bebeğin ölümüne neden olan “yenidoğan çetesi” skandalına ilişkin özel hastaneleri suçlayarak, sağlıkta ticarileşmeye işaret etti.

Özel hastanelerin yüksek maaşlarla doktorları transfer ettiğini söyleyen Erdöl, “Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir” dedi.

Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Erdöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ TİCARİ KAYGILARDAN ARINDIRILMALIDIR”
“Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, ‘hekimler yurtdışına gidiyor’ söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur.

Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir.

Serbest Görüş:

Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir.

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version