Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın doktorundan halk sağlığı sisteminin güçlendirilmesi çağrısı

Erdoğan'ın doktorundan halk sağlığı sisteminin güçlendirilmesi çağrısı


Artı Gerçek – SGK’den para almak için ihtiyacı olmayan bebekleri enfeksiyona açık yoğun bakım ortamında tutarak ölümlere yol açmakla suçlanan ‘yenidoğan çetesi’ne tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl’den “Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi” çağrısı gelmesi dikkat çekti.

AKP iktidarının sağlık politikaları çerçevesinde özel hastaneler son yıllarda Türkiye’de yaygınlaşmışken ve devlet hastanelerinde randevu bile almak zorlaşmışken, Erdoğan’ın doktoru “Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır” dedi. Erdöl, “Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur” ifadelerini kullandı.

Erdöl’ün sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, “hekimler yurtdışına gidiyor” söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur. Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir.

Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur.” (HABER MERKEZİ)


***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version