Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ı ayakta karşılayan Özgür Özel’den eleştirilere yanıt: Şaşırılacak bir şey yok

Erdoğan’ı ayakta karşılayan Özgür Özel’den eleştirilere yanıt: Şaşırılacak bir şey yok


TBMM’de yeni yasama yılı başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan genel kurulda Erdoğan geldiği sırada CHP sıralarının ne yapacağı merak ediliyordu.

Bazı CHP’li milletvekilleri, “Cumhurbaşkanı Genel Kurul’a geldiğinde ayağa kalkılacak” mesajının ardından Genel Kurul’a girmeme kararı aldı.

CHP’li Uğur Bayraktutan, Engin Altay ve Okan Konuralp, salona giren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayağa kalkmayarak protesto etti.

Genel Kurul salonuna giren diğer CHP’liler ise ayağa kalktı ama Erdoğan’ı alkışlamadı. Erdoğan salona girdiğinde ise ayağa kalkan ilk lider Özgür Özel oldu.

“KATILMAYAN ARKADAŞLARIMIZIN KENDİ KARARLARI”

CHP lideri Özgür Özel, Genel Kurul’un kapanmasının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genel Kurul’a katılıma yönelik bir grup kararı olmadığını söyleyen Özel, “Kendi tavrımızı gruba bildirdik. Katılmayan arkadaşlarımızın kendi kararı. Bir sorun görmüyorum” dedi.

Serbest Görüş:

“SAYGISIZLIK YAPMADAN KARŞILADIK, ŞAŞIRILACAK BİR ŞEY YOK”

Erdoğan’ı ‘makamına saygı duyacak’ şekilde karşıladıklarını belirten Özel, şöyle konuştu:

Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söyledik. Cumhurbaşkanının yemine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ayakta yapıp makama saygısızlık yapmayacağımızı söyledik. Konuşmasında rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte partili cumhurbaşkanı konuşmasıydı. Giderken ayağa kalkmak gereği duymadık. Biz cumhurbaşkanını, devletin başını, anayasaya göre 1 Ekim’de Meclis’i açmakla görevli kişiyi makama saygısızlık yapmadan karşıladık bunda şaşırılacak bir şey yok.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version