Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ve Scholz savunma sanayini görüştü


HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayideki işbirliği ile İsrail saldırıları üzerinde durduklarını belirtti.  

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, Scholz ile üzerinde durdukları önemli konu başlıklarından birisinin savunma sanayi olduğunu kaydetti. 

 

Erdoğan, “Savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda değerli dostum Scholz’un gayretlerini takdirle karşıladığımı bugün bir kez daha ifade etmek istiyorum. Görüşmelerimizin gündeminde Almanya’daki Türk toplumu da tabiatıyla yer aldı. İslam düşmanı ve yabancı karşıtı aşırı sağcı akımlar Avrupa’da yükseliyor. Birçok ülkede iktidar ortağı olacak güce ulaşan akımlar bilhassa yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi de tedirgin ediyor. Alman hükümetinin izlediği birleştirici tutum üzerinde özellikle durduk. Almanya’nın kamu güvenliği bakımından da ciddi tehdit teşkil eden PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadelenin önemine ve birlikte terörle mücadele kararlılığına ulaştık” ifadelerini kullandı. 

 

Erdoğan, İsrail saldırılarının da gündeme gelen başlıklardan olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Daha önce de defalarca ifade ettiğim üzere acilen kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerindeki gerekli baskının oluşturulması için uluslararası toplum olarak elimizden geleni yapmamız şart” dedi. 

 

Erdoğan, ayrıca “Kapımız Suriye’den ve Lübnan’dan gelecek mültecilere açık” açıklaması yaptı. 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version