Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erdoğan kimi, kime şikâyet ediyor? Arzuhal ABD’ye mi?’

‘Erdoğan kimi, kime şikâyet ediyor? Arzuhal ABD’ye mi?’


Deneyimli Ankara gazetecisi Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim Meclis açılışında İsrail’in Türkiye’ye saldırmaya cesaret edeceğini yönündeki sözlerinin inandırıcı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Türkiye, İsrail’in tehdidi altındaymış ve İsrail sanki korkulması gereken bir güçmüş algısına yol açacak şekilde konuşmasını eleştiren Yetkin, iktidarın bu açıklamalarla ABD’ye mesaj vermek istediğini öne sürdü

Murat Yetkin şu görüşlere yer verdi:

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının bu çıkışları adeta Türkiye, İsrail’in tehdidi altındaymış ve İsrail sanki korkulması gereken bir güçmüş algısına yol açacak şekilde dile getirmesi, dile getirmeleri değil, getirme şekilleri sorunlu.

Birincisi, İsrail’in Türkiye’ye saldırmaya cesaret edeceği uyarısının kamuoyu tarafından inandırıcılığı kuşkulu. Bugün manşetlerde Cumhurbaşkanına atfen yer alsa da kalıcı olması zor. İran’ın elindeki en kısa menzilli füze tipi dahi Türkiye’ye tehdit oluşturmuyor mu örneğin?

İkincisi, Türkiye örneğin İsrail’e karşı Lübnan’a asker göndermeyi mi düşünüyor? Neyse ki öyle bir işaret yok. Türkiye’nin etkisindeki Suriyeli milisler Sünni radikallerden oluşuyor. Lübnan’da Şii Hizbullah’ı savunmak için İsrail’le savaşmaya “gönüllü” olacaklarına Suriye’de Hizbullah ve Devrim Muhafızlarına karşı savaşmayı tercih edebilirler.

Üçüncüsü, Erdoğan kimi, kime şikâyet ediyor? Arzuhal ABD’ye midir?

Dün Erdoğan’ı izlerken bir başka 1 Ekim konuşmasını, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 1 Ekim 1998’de Suriye’yi PKK lideri Abdullah Öcalan’ı barındırmayı sürdürmesi etmesi halinde savaşla tehdit ettiği konuşmasını anımsadım. Sonuç alan bir çıkış olmuştu. Öcalan önce Suriye’den çıkarılmıştı, sonra yakalanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version