Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Emniyet ve MİT, ekim başında TUSAŞ’ı uyardı; bütçe gerekçe gösterilerek önlem alınmadı’ iddiası

Futbol kulüpleri, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını lanetledi


Gazeteci İsmail Saymaz, 5 kişinin şehit edildiği 3’ü ağır 22 kişinin yaralandığı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısından önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’in TUSAŞ’a, güvenlik önlemlerini artırma yönünde uyarıda bulunduğunu iddia etti.

İsmail Saymaz, TUSAŞ’ın Ankara’daki tesisine PKK tarafından düzenlenen saldırı öncesinde kurumun uyarıldığını öne sürdü. Halk TV canlı yayınında konuşan Saymaz, “Bana ulaşan bilgiye göre hem emniyet hem de istihbarat teşkilatı, ekim ayı başında TUSAŞ’ı, güvenlik önlemlerini artırması yönünde uyardı. Hatta bazı kaynaklar bunun 2 Ekim olabileceğini ifade ediyorlar. Hem Savunma Sanayi Başkanlığı’na hem de TUSAŞ’a bu uyarı yapılmış. Bu uyarıya karşılık kendileri bütçeyi gerekçe göstermişler, ‘yapacağız, edeceğiz’ demişler ve belli ki yapmamışlar.” diye konuştu.

TUSAŞ yerleşkesinin dışında jandarma kontrol noktası olduğunu belirten Saymaz, şunları söyledi:

“Bir diğer bilgi şu, ana kapıdan önce 650 metre önce başka bir bariyer daha var. Bu bariyer jandarma kontrolünde. Burada 4 tane jandarma görevlisi oluyormuş. Ya bazen açık oluyormuş ya da bariyer kapalıysa arabaları aramıyorlarmış. Herhalde bu taksi de TUSAŞ personeli tarafından kullanıldığı için aşinalık yaratmış. Bu nedenle de bu aracı aramamışlar. Halbuki ekim başı itibariyle ‘önlemlerinizi artırın’ diye uyarılan TUSAŞ’ın en azından bu bariyer noktasında 4 olan jandarma sayısını 14’e çıkarması icap ederdi. Fakat bu önlem dahi alınmamış. Hem emniyetin hem istihbaratın uyarısı gerektiği gibi değerlendirilmemiş, önemler alınmamış, öyle anlıyoruz.”

ÜMİT ÖZDAĞ DA “SALDIRI 1 HAFTA ÖNCEDEN BİLİNİYORDU” İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TUSAŞ saldırısına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Böyle bir saldırının Ankara’da gerçekleşeceğine dair, son 1 haftada basın dahil değişik çevrelerde bir şayia dolaşıyordu” demişti.

NOW TV’de canlı yayına katılan Ümit Özdağ şu ifadeleri kullanmıştı:

“Böyle bir saldırının Ankara’da gerçekleşeceğine dair, son 1 haftada basın dahil değişik çevrelerde bir şayia dolaşıyordu. Hedef bilinmiyordu belki ama gazeteciler de böyle bir saldırının olacağını biliyordu. Hatta bundan da sonra suikastlardan bahsediliyor, gerçekleştirilmesi hedeflenen. Keza; böyle bir saldırı ile ilgili bir flash belleğin geçen hafta ele geçirildiği ve bunun içinden belirli devlet kurumlarının listesinin çıktığı yine istihbarat çevrelerinde ifade ediliyor.

“NEDEN DAHA ÖNCE TEDBİR ALMADINIZ?”

Dışarıdan görülen odur ki; fiziki güvenlik önlemlerinde zafiyet vardır. Böyle bir stratejik kurumun çok daha dış alandan, çok daha etkili korunması gerekir. Teröristler kurumun önüne bir taksiyle gelip içeriye girememeliler. Madem böyle bir istihbarat var, neden bu tür stratejik kurumların önündeki güvenlik önlemleri arttırılmadı? Mesela bu saldırı olduktan hemen sonra Ankara’da belirli kuruluşlar polis tarafından çevrelendi. Ama neden daha önce yapmadınız böyle bir saldırı istihbaratı varken? Sorulması gereken soru budur.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version